OPUŠTENA VLADARICA

ENGLESKA KRALJICA I SIR DAVID ATTENBOROUGH ŠALILI SE NA RAČUN DONALDA TRUMPA Slavni prirodoslovac snimao dokumentarac u vrtu Buckinghamske palače

 
 Print screen / Youtube

Ustavom je zajamčeno da će britanska kraljica ostati neutralna u svim mogućim prilikama, a svi koji s njom razgovaraju sadržaj tih razgovora moraju držati u tajnosti. Najdugovječnija vladarica na svijetu nikad ne daje intervjue, niti glasuje na izborima.

Stoga je slavni David Attenborough sigurno ostao vrlo iznenađen kad je kraljica helikoptere koji su im brujali iznad glava, usporedila s Donaldom Trumpom, piše Independent.

Naime, kraljica Elizabeta II i Attenborough, oboje 91-godišnjci, snimali su dokumentarac u vrtovima Buckinghamske palače kad je helikopter prekinuo njihov razgovor.

Kraljica nije mogla sakriti koliko je to uzrujava pa je prokomentirala: 'Zašto lete uokolo baš kad želiš razgovarati? Zvuče poput predsjednika Trumpa. Ili Obame.'

Time se, zapravo, referirala na jedan događaj iz prošlosti kad je helikopter tadašnjeg američkog predsjednika uništio travnjak ispred kraljevske palače.

Inače, dokumentarac o kraljevskim vrtovima emitirat će se kroz nekoliko dana, a bavit će se i kraljičinom malo poznatom strasti za stablima.

Kraljica i Attenborough, koji se poznaju već godinama, snimljeni su u razgovoru i šetnji vrtom Buckinghamske palače prošloga ljeta.

Sir David, koji je producirao kraljičine božićne čestitke pet godina u nizu između 1980. i 1990., rekao je da je bio prilično nervozan radi snimanja s kraljicom.

'Bio sam malo nemiran jer je mnogo toga moglo poći po krivu. Problem je u položaju palače. Ondje se uvijek čuju policijske i sirene hitne pomoći što ometa snimanje. No ipak smo uspjeli. Bila je to velika čast.'

Što se tiče same kraljice, Sir David je rekao kako je vrlo vješta u tome da opusti sugovornika jer je svjesna s kakvim stresom ljudi pred nju dolaze.

Inače, Attenborough i kraljica su razgovarali o velikom broju tema, od klimatskih promjena do rođendanskih poklona. Kraljica je Sir Davidu otkrila i svoju strast za prirodom i brojne tajne svojeg vrta.

No požalila se i da nije ugodno živjeti ispod tako prometne zračne rute te da je buka oko palače postala gotovo konstanta.

'Doista zavidim kraljici Victoriji koja je prije 150 godina napisala da uživa u zujanju ptica i pjevu ptica u ovom vrtu. Danas ima mnogo više buke nego u njezino vrijeme.'

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:43