NO SLEEP FESTIVAL

EVO ZAŠTO JE BEOGRAD NA GLASU KAO CLUBBING METROPOLA REGIJE Idućeg vikenda na desetak lokacija nastupa 60 vladara miks pultova

    AUTOR:
    • Tena Šarčević

  • OBJAVLJENO:
  • 05.11.2019. u 21:54

Bicep

 

Već godinama je Beograd na glasu kao najjača clubbing metropola u regiji, a puni sjaj toga grada pod svjetlima stroboskopa moći će se doživjeti ovoga vikenda. Oko 60 DJ-a 8. i 9. studenog nastupit će na više od deset lokacija u sklopu No Sleep festivala.

Za ovogodišnje se izdanje No Sleep povezao s jednim od vodećih svjetskih klubova, londonskim Fabricom, koji će u Beogradu proslaviti 20 godina rada uz iznimno traženi britanski duo Bicep, čiji istoimeni, univerzalno hvaljeni album iz 2017. brojni smatraju i najvažnijim elektronskim izdanjem desetljeća.

Fabric i No Sleep su u goste pozvali i još jedan tandem, Mind Against. Taj talijanski dvojac godinama niže epske skladbe za vodeće izdavačke kuće kao što su Life & Death, Afterlife, Cocoon i Hotflush, a nakon što su imali najuspješniju godinu iza sebe i nastupali na većini najvažnijih događaja širom planeta, u Beograd dolaze s novim setom i materijalom za album koji se očekuje na proljeće.

Afterpartyji

A fantastičnu godinu iza sebe ima i danska DJ zvijezda odrasla u Moskvi, Anastasia Kristensen, čiji su visokoenergetski setovi ove godine obilježili niz najvećih festivala. Dolaze i rezidenti Fabrica, među kojima je i londonska DJ ikona Terry Francis, kojemu je već 20 punih godina povjerena komanda jednog od najprestižnijih miks pultova. S njim dolazi i mlada Anna Wall, koja predvodi novu generaciju kućnih izvođača londonskog kluba.

Svoje su nastupe potvrdili i Amelie Lens, Kobosil, Joyhauser te brojni drugi artisti koji dolaze iz svih dijelova svijeta.

Bogat program sprema se i za afterpartyje, a tu valja istaknuti najtraženiju mladu zvijezdu berlinske techno scene, VTSS, kao i popularnu zvijezda vodeće DJ ekipe Burning Man festivala i izdavačke kuće “All Day I Dream”, YokoOa.

Glavni program

Nastupit će i Human Rias, rezident kultnog minhenskog kluba MMA, s kojim će DJ pult podijeliti i regionalni techno producenti sa zavidnom internacionalnom karijerom Lag i Forest People, a uz perjanicu ADID ekipe vrtjet će i uzdanice beogradskog progressive zvuka, Bokee i Popi Divine.

Glavni program održava se u industrijskom okruženju Luke Beograd i njenom Glavnom Hangaru na samoj obali Dunava, novoj točki najvećih elektronskih događanja u Beogradu. Hangar, u kojem industrijski dojam pojačavaju kranovi, rampe i labirint gigantskih hala u koje stane i nekoliko tisuća ljudi, bit će opremljen najsuvremenijom produkcijom za festivale ove vrste. Tu su, što se lokacija tiče, i Drugstore, MARSH. Open Space, half, 20/44, Yugovinyl, Dot, Mladost, Gadost, Gajba i Taman. Osim noćnog i ranojutarnjeg programa, u sklopu festivala održavat će se i dnevne konferencije.

Ulaznice su dostupne na Entriju. Festivalska ulaznica je 200 kuna, VIP festivalska 350, a dnevne su po 130 kuna.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo