VELIKA PREVARA

FALSIFICIRALA JE PRIJEMNI ISPIT SVOJE KĆERI Poznata 'kućanica' proglašena je krivom i mora u zatvor. Još neke zvijezde strahuju od kazne...

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 13.09.2019. u 23:28

Felicity Huffman leaves Boston Federal court after pleading guilty in relation to charges stemming from the college admission scandal better known as Varsity Blues.
13 May 2019, Image: 432930037, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Felicity Huffman na odlasku iz sudnice u Bostonu

 

Američka glumica Felicity Huffman osuđena je u petak na dva tjedna zatvora jer je platila 15.000 dolara kako bi falsificirala prijemni test svoje starije kćeri za sveučilište, u sklopu velikog korpcijskog skandala na američkim sveučilištima.

Glumica (56) koja je postala svjetski slavna ulogom u tv-seriji "Kućanice" u svibnju je priznala krivnju da je platila 15.000 dolara osobi iz tvrtke specijalizirane za pripremu testova SAT za upis na američka sveučilišta, kako bi popravila rezultate svoje starije kćeri.

Radi se o najvećoj prevari vezanoj uz upise na sveučilišta u američkoj povijesti.

Dobitnica Emmyja za "Kućanice" i nominirana za Oskara za ulogu u filmu "Transamerica", Huffman je među 33 roditelja optužena u ožujku zbog sudjelovanja u prijevari kojom su svoju djecu htjeli upisati na sveučilišta poput Yalea, Georgetowna i Sveučilišta Južne Kalifornije.

Beverly Hills, CA - *EXCLUSIVE* - Felicity Huffman goes shopping at Saks Fifth Avenue with her daughter. A month ago the actress pleaded guilty for her part in the college admissions cheating scandal and is now awaiting her sentence hearing.
BACKGRID USA 15 JUNE 2019, Image: 448148461, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Felicity Huffman i njena kćer

 

Vlasti tvrde kako je zavjeru vodio bivši savjetnik za upis na kalifornijska sveučilišta William "Rick" Singer koji je priznao krivnju za organizaciju prijevare i davanje mita trenerima da bi kandidate lažno predstavljao kao sportaše.

Tužitelji su objavili da je 56-godišnja Huffman dala 15 tisuća dolara Singerovoj zakladi kako bi njegov suradnik 2017. potajno ispravio odgovore njegove kćeri na maturi.

Gumica je prva od tridesetak osuđenih roditelja u toj aferi koja je pogodila američki jetset. Među njima su glumica Lori Loughlin koja je glumila u seriji "Puna kuća" te niz uglednih poslovnih ljudi, financijaša i odvjetnika.

Boston, MA - Actress Lori Loughlin was in the federal courthouse here Wednesday for her initial appearance before a judge on felony charges she bribed and cheated to get her daughter admitted to elite colleges.
Pictured: Lori Loughlin
BACKGRID USA 3 APRIL 2019, Image: 424067856, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Backgrid USA
Profimedia, Backgrid USA

Glumica Lori Loughlin

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo