NE TREBA NA BAL

FOTO: 17 OBIČNIH SMRTNIKA KOJI SU POSTALI DIJELOM KRALJEVSKIH OBITELJI Danski princ zaljubio se u kafiću, a švedska princeza - u teretani!

AUTOR:
  • Jutarnji.hr

 • OBJAVLJENO:
 • 29.11.2017. u 08:14

 • Profimedia

   

  Čini se kako Pepeljuga ne treba bal kako bi upoznala princa - u današnje vrijeme može ga naći i u kafiću. Naime, upravo tako je Mary Elizabeth Donaldson, sadašnja danska princeza, pronašla svog princa. Princa Frederika upoznala je u Sydneyu tijekom Ljetnih olimpijskih igara 2000. a ostalo je povijest. Preselila se u Dansku, vjenčali su se i i maju četvero djece.

  Profimedia, Stella Pictures - daily
   

  Tu je i Kate Middleton čije su vjenčanje s princom Williamom pratili milijuni diljem svijeta. Njih dvoje su se pak upoznali na fakultetu 2001., vjenčali se 2011. i imaju dvoje djece. A u proljeće 2018. će se glumica Meghan Markle udati za Williamovog mlađeg brata Harryja.

  Profimedia, INSTAR Images

  Tu je još 15 djevojaka i mladića koji su postali članovima kraljevske obitelji, iako nemaju ni trunke plave krvi.

  Grace Kelly započela je svoju glumačku karijeru 1950., a sa scene se povukla kada je šest godina nakon udala za Rainiera III. od Monaka. Upoznali su se tijekom jednog snimanja na filmskom festivalu u Cannesu 1955., nakon čega su dobili troje djece. Grace Kelly poginula je 1982. godine kada je sletjela s ceste.

  Profimedia, United Archives
   

  Charlene Wittstock, princeza od Monaka, bivša je južnoafrička olimpijska prvakinja u plivanju. Princa Alberta II., sina od Grace Kelly, upoznala je tijekom jednog natjecanja u Monaku 2000., a vjenčali su se 2011. godine. 2014. rodila je dvojajčane blizance.

  Profimedia, Visual
   

  Kraljica Švedske Silvia Sommerlath bila je hostesa na Ljetnim olimpijskim igrama 1972. u Munchenu kada je upoznala princa Carla Gustafa koji je godinu dana kasnije naslijedio svog djeda na tronu. Par se vjenčao 1976. i imaju troje djece i petero unučadi.

  Profimedia, Newscom
   

  Daniel Westling bio je vlasnik teretane i trener kada je 2001. upoznao švedsku princezu Victoriju koja je kod njega vježbala. Par se vjenčao 2010. i imaju dvoje djece.

  Profimedia, TEMP Sipa Press
   

  Sofia Hellqvist prije nego li je postala švedska princeza bila je model i sudionica u reallity showu. Princ Carl Phillip, sin kraljice Silvije i brat princeze Victorije, i Sofia počeli su vezu 2010. godine i vjenčali se pet godina kasnije. Prvo dijete, princa Alexandra, dobili su u travnju 2016.

  Profimedia, Stella Pictures - daily
   

  Michiko Shōda, vladarica Japana, upoznala je svog supruga, tadašnjeg princa Akihita dok je igrala tenis 1957. godine.  Iako su se brojni protivili njihovoj vezi, uključujući i Akihitovu majku, par se vjenčao 1959., a Michiko je postala prva obična građanka koja se udala u kraljevsku obitelj. Imaju troje djece.

  Profimedia, AKG
   

  Masako Owada, sadašnja vladarica Japana, diplmirala je na Harvardu i vratila se 1986. u Japan studirati pravo kada je upoznala princa Naruhita. Sina Michiko Shōde pristala se udati za njega nakon što ju je tri puta prosio, a vjenčali su se 1993. Kći je rodila 2001. godine, te je postala carica nakon što je njezin suprug naslijedio tron.

  Profimedia, Alamy
   

  Máxima Zorreguieta, sadašnja kraljica Nizozemske diplomirala je ekonomiju i radila u banci kada je 1999. upoznala princa Willem-Alexandera na festivalu u Sevilli. On joj se tada predstavio samo kao 'Alexander', a ona kaže kako tada nije znala da je princ. Vjenčali su se 2002. i imaju tri kćeri.

  Profimedia, Face To Face B
   

  Letizia Ortiz prije nego li se udala za španjolskog princa Felipea VI. bila je novinarka i voditeljica vijesti. Vjenčali su se 2004., što je njezin drugi brak i imaju dvije kćeri. Princ je postao kralj nakon što je njegov otac abdicirao 2014., a Letizia je postala kraljica.

  Profimedia, Teresa
   

  Marie Agathe Odile Cavallier, sadašnja princeza Danske, upoznala je princa Joachima, brata princa Federika, na zabavi koju je organizirao zajednički prijatelji. Iako se isprva nećkala, vjenčali su se u svibnju 2008. Imaju dvoje djece, a Marie je i pomajka dvama sinovima iz Joachimovog prvog braka.

  Profimedia, Zuma Press - News
   

  Tatiana Blatnik od Grčke i Danske upoznala je princa Nikolaosa 2003. nakon što je diplomirala sociologiju. Radila je za dizajnericu Diane von Fürstenberg sve do 2010., a onda se par vjenčao.

  Profimedia, TEMP Sipa Press
   

  Sonja Haraldsen, norveška kraljica, upoznala je princa Haralda 1959. godine. Devet godina kasnije kralj je dao dozvolu da se njih dvoje vjenčaju, što se dogodilo 1968. Imaju svoje djece, a ona je postala kraljica nakon što je njezin suprug zasjeo na tron 1991.

  Profimedia, Zuma Press - Archives
   

  Mette-Marit Tjessem Hoiby upoznala je norveškog princa na vrtnoj zabavi tijekom najvećeg norveškog rock festivala Quart. Kad su se susreli dvije godine kasnije, bila je samohrana majka. Vjenčali su se 2001. i imaju zajedno dvoje djece.

  Profimedia, Starface
   

  Rania Al-Abdullah, kraljica Jordana, prije nego li se udala za Abdullaha bin al-Hussein, radila je marketingu za Citibank, a kasnije u Appleu u Ammanu. Budućeg kralja upoznala je u siječnju 1993., a vjenčali su se već u lipnju. Abdullah je zasjeo na tron nakon očeve smrti 1999., a Rania je postala kraljica. Imaju četvero djece.

  Profimedia, Crystal pictures
   

  Jetsun Pema, sadašnja kraljica Butana, navodno je upoznala Jigme Khesar Namgyel Wangchucka na pikniku kad je imala samo sedam godina. On je imao 17 i obećao joj je da će je oženiti kada odraste. Jigme je postao kralj 2008. godine, a par se vjenčao 2011., kad je Jetsun navršila 21 godinu. Prvo dijete rodilo im se u veljači 2016.

  Profimedia, Allpix Press
   

  Izdvajamo