VILA U KALIFORNIJI

FOTO: DOBAR POSAO KĆERI JEDNE OD NAJBOGATIJIH HRVATICA Za vrtoglavih 780 milijuna kuna prodala velebno zdanje, jedno od najvećih u Americi

 
 Profimedia, Planet, Backgrid USA

Petra Ecclestone (30), manekenka, modna dizajnerica i jedna od dviju kćeri bivših supružnika Slavice i Bernieja Ecclestonea, prodala je velebnu kalifornijsku vilu u Holmby Hillsu koja je nekoć pripadala poznatom američkom televizijskom producentu Aaronu Spellingu za 95 milijuna britanskih funti (oko 780 milijuna kuna), piše The Sun.

Zdanje koje se prostire na 5.249 metara kvadratnih (bez okućnice) i sadržava 123 različite sobe, poznato i pod imenom "Dvorac", postalo je tako najskuplji dom koji je ikada prodan na prostoru okruga Los Angeles. Kuća je prije prodaje na tržištu nekretnina provela tri godine. Ecclestone je dva puta morala mijenjati cijenu prije nego što je pronašla kupca. Taj je dom inače najveća takva nekretnina u cijelom Los Angelesu i jedna od najvećih u cijelim Sjedinjenim Američkim Državama. Radi usporedbe, Bijela kuća se proteže na 5.110 kvadratnih metara.

Nekretnina je 1991. godine sagrađena za Spellingovu suprugu Candy te je kasnije dobila nadimak "Candyland". Ecclestone je dom od Candy kupila 2011. godine za 65 milijuna funti (536 milijuna kuna). Dok su Spellingovi bili vlasnici kuće koja ima 14 spavaćih soba i 27 kupaonica, jedna je soba služila kao arhiv za Candyjinu kolekciju starih lutaka.

FOTOGALERIJA: 'Dvorac' koji je prodala Petra Ecclestone

Kuća ima i vlastitu kuglanu, sobu za rezanje cvijeća te klimatiziranu prostoriju za pohranu srebra, brijačnicu, više soba za umatanje poklona, sobu za francuski sir i vino u kojoj je svirala francuska glazba, solarij, sobu od stakla te sobu za igre, a imanje je sadržavalo vrtove ruže, voćnjake agruma, bazen, toplice i teren za tenis. Uz sve to, na imanju se može parkirati čak 100 automobila, ako je to potrebno.

Ecclestone je "Dvorcu" dala svoj pečat te je u prizemlju dala izgraditi noćni klub, a u kuću je unijela i nekoliko akvarija za egzotične ribe. Sobe za umatanje poklona prenamijenila je u frizerski salon i salon za masažu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 17:04