LUDILO SE NASTAVLJA

FOTO: DRUGI DAN ULTRE PROTEKAO U ZNAKU OLUJNE BURE Poljud se tresao i od vjetra i od plesa, uhapšeno više od 110 ljudi, 80-ak ih završilo u bolnici

    AUTOR:
    • Hina,
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.07.2017. u 10:59

Zvonimir Barišin / CROPIX

 

Drugi dan Ultre obilježila je olujna bura zbog koje su se organizatori festivala našli u velikim problemima. Nakon što je vjetar 'skinuo' glavni transparent na vratima Poljuda, sa zaštitnih ograda morali su se ukloniti i baneri kako bi se spriječila opasnost od urušavanja čitave konstrukcije, piše Slobodna Dalmacija.

Za razliku od organizatora, koji su muku mučili s tehnikalijama, ekipi koja je pristizala na Poljud bura nije nimalo smetala. Partijaneri iz čitavoga svijeta pobrinuli su se da i drugi dan festivala atmosfera bude fantastična, a unatoč padu temperature, na stadionu je bilo i više nego užareno.

U subotu navečer na glavnoj pozornici posjetitelje su zabavljala najzvučnija imena svjetske DJ scene, Armin van Buuren, Steve Aoki i David Guetta.

Policija je drugog dana festivala privela 111 osoba, ponovno najviše zbog zlouporabe droga, a 82 su osobe zatražile liječničku pomoć.

U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi u nedjelju se doznaje kako je od 111 privedenih osoba njih 95 počinilo prekršaje iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a nad trojicom se provodi kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policija je zaplijenila ukupno 394 komada ecstasyja, 122 grama marihuane, 34 grama kokaina, 80 grama amfetamina, više od grama MDMA-a te dva komada LSD-a, a zabilježeno je i devet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U splitskoj bolnici se doznaje kako su tijekom noći 82 osobe zatražile liječničku pomoć, a liječnik Dubravko Šola kaže da se uglavnom radilo o padovima i lomovima, zbog čega je dio njih završio na kirurgiji. "Za razliku od noći prije, večeras smo više pacijenata vodili na Hitni kirurški prijem. Među ostalim ozljedama, imali smo frakturu ključne kosti, slomljenu nogu i više drugih ozljeda, dok je noć ranije bilo više toksikacija", rekao je Šola novinarima.

Bolnica je 13 "partijanera" zaprimila zbog alkoholiziranosti, a jednom od njih izmjereno je čak 4 promila alkohola u krvi.

Sinoć je na splitskom Poljudu i oko njega dežuralo i 18 vatrogasaca s četiri vozila, a zapovjednik prve smjene Javne vatrogasne postrojbe grada Splita Tonći Mikuličić kaže da su raspoređeni po sektorima, s naglaskom na one točke gdje je veća mogućnost ekscesa. Ni sinoć, baš kao niti prve noći Ultre u petak, nije bilo potrebe za vatrogasnim intervencijama, a vatrogasci osim što dežuraju na Poljudu i 24 sata u postaji, također čuvaju i Park šumu Marjan.

"Prilikom pripreme Ultra Europe Festivala predlažemo mjere i postavljamo se prema zahtjevima, naravno pri tome vodeći računa koliko možemo da to bude što sigurnije, iako apsolutna sigurnost ne postoji, no prilagođavamo se situaciji. Ujutro kada i posljednji posjetitelj izađe sa stadiona time završava i naš radni dan na Poljudu te se naše četiri ekipe vraćaju u postrojbu", izjavio je Mikuličić.

U nedjelju navečer je treća i zadnja noć petog po redu Ultra Europe Festivala u Splitu, koji će se u ponedjeljak, utorak i srijedu održavati na Braču, Hvaru i Visu.

ELIPSO

Izdvajamo