OBOŽAVATELJI ŠOKIRANI

FOTO: KOGA JE TO JARED LETO DOVEO U HRVATSKU!? Obožavatelji u nevjerici nakon što su objavljene bizarne slike s našeg otoka: 'Da, to je kult'

 
 Profimedia, Backgrid UK

Ekscentrično događanje, luksuzni Mars festival glumca i frontmana benda Thirty Seconds to Mars, Jareda Leta, koji umnogome odstupa od uobičajenih festivalskih događanja, održalo se od 9. do 12. kolovoza na otočiću Obonjan, i dalje je povod rasprava. Jer osim što su Letovi obožavatelji ili bolje rečeno sljedbenici po cijeni od 1500 do 6500 dolara mogli uživati u glazbi, dan im je bio upotpunjen jogom i meditacijom, strogo je bio zabranjen alkohol, očekivano droga (jer ionako jest ilegalna), ali i staklene i plastične boce, kao i bilo koje oružje.

Na društvenim je mrežama počela i zafrkancija na račun fotografija s toga događaja, na kojima Leto djeluje poput kakvog proroka. Neki su ga zbog izgleda usporedili s Isusom, drugi s vođom kulta, treći optužili za ispiranje mozga.

Kako god bilo, Leto je napravio posao jer je na Obonjanu boravilo 800 njegovih sljedbenika, od kojih su većina bile žene očarane karizmatičnim umjetnikom, a predstavnika jačeg spola bilo je samo 20-ak.

Na nekoliko fotografija koje su se proširile društvenim mrežama Jared, njegov brat Shannon te stotine obožavatelja, svi odjeveni u bijelo, poziraju za zajedničko fotografiranje na obonjanskoj plaži. U statusu na službenoj stranici benda na Facebooku i drugim društvenim mrežama napisali su:

- Da, ovo je kult.

Iako se najvjerojatnije radi o marketinškom triku i zezanciji, mnogi se pitaju što zapravo braća Leto 'propovijedaju'. I dok se ljudi uglavnom zgražaju ili šale na račun kulta, oni koji su bili na Obonjanu ne srame se to pokazati. O posjetiteljima festivala pišu kao o obitelji, nezaboravnom i jedinstvenom iskustvu na kojem neizmjerno zahvaljuju američkom glumcu i glazbeniku.

'Magično', 'Obožavam svoju obitelj Mars Island', 'Doma sam i još uvijek mi se sve čini kao san... Polako shvaćam da je to bilo iskustvo života, hvala vam na beskrajnoj ljubavi' i 'Da, ovo je kult i ponosno mogu reći da sam jedan od onih koji vjeruje. Hvala vam na najbolja tri dana u mom životu', samo su neki od statusa i komentara na iskustvo na Obonjanu.

Novi festivalski vikend, Camp Mars, održat će se od 7. do 9. rujna u Malibuu u Kaliforniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 18:15