E-TYPE ZERO

FOTO: KRALJEVSKA VOŽNJA MATE RIMCA 'Moja princeza Kate od Odžaka provozala se u Jaguaru prije Meghan Markle i princa Harryja'

The newly married Duke and Duchess of Sussex, Meghan Markle and Prince Harry, leaving Windsor Castle after their wedding to attend an evening reception at Frogmore House, hosted by the Prince of Wales Windsor, Britain, May 19, 2018.. Steve Parsons/Pool via REUTERS
Steve Parsons/Pool / REUTERS

Vojvotkinja i vojvoda od Sussexa

 

Ništa manje od kraljevskog automobila nije se moglo ni očekivati kad je riječ o kraljevskom paru, princu Harryju i Meghan Markle, koji su se nakon vjenčanja na proslavu u Frogmore House odvezli u prekrasnom srebrno-plavom električnom Jaguaru E-Type Zero.

A iako je trenutno najpopularniji netom vjenčani par svijetu prvi pokazao skupocjeni retro kabriolet, po mnogima i najljepši auto na svijetu, Meghan i Harry nisu prvi par koji se njime i provozao. Otkrio je to, na prilično duhovit način, naš proslavljeni inovator Mate Rimac, koji je i zaslužan za uređenje motora Jaguara, i to u postu na svom Facebook profilu gdje je naglasio kako se prva kultnim autom, prije Meghan, provozala njegova “princeza Kate od Odžaka”. Za Jutarnji je Rimac prokomentirao i svoj rad na, kako kaže, najljepšem automobilu koji je ikad proizveden.

Probna vožnja

 

“Mnogi ne znaju da je princeza Kate isprobala Jaguar prije princeze Meghan. Princeza Kate od Odžaka, Livno”, s pravom se pohvalio Rimac, koji je svoju lijepu djevojku Katarinu Lovrić iliti princezu Kate poveo na probnu vožnju Jaguarom E-Type Concept Zero, proizvedenom 1968. godine, koji je u međuvremenu dobio Rimčev električni motor. I ranije je Rimac s ponosom na društvenim mrežama objavljivao kako je kraljevski Jaguar jedan od najizazovnijih projekata koje je radio i dao naslutiti kako je “uživao u eksplozivnoj” vožnji.

- Jaguar E-type je kultni automobil, mnogi tvrde i najljepši automobil koji je ikad proizveden. Velika je odgovornost bila sudjelovati u konverziji ove ikone na električni pogon tako da tržište i fanovi pozitivno prihvate promjenu. Ponosni smo što surađujemo s velikim partnerima iz autoindustrije na zanimljivim projektima, ovo je jedan od takvih - objasnio je naš slavni inovator Rimac.

Nema sumnje da će unatoč cijeni od 350.000 funti, odnosno oko tri milijuna kuna, ovaj automobil postati pravi svjetski hit, no definitivno se radi o limitiranoj proizvodnji.

Čestitke za uspjeh

 

“Proizveden u Svetoj Nedelji, a evo gdje je sada”, još je jedan od Rimčevih komentara kojima je naš najbolji poduzetnik i osnivač Rimac automobila, uz vlastiti rad, na društvenim mrežama uz adekvatnu fotografiju promovirao i Hrvatsku i, naravno, dobio brojne čestitke na uistinu velikom uspjehu.

U svakom slučaju, Rimčeva je djevojka Katarina Lovrić svestranom inovatoru izuzetno velika podrška i često pratnja na velikim događanjima. U sretnoj su vezi tri godine, a na posljednjem je projektu Mate pokazao kako Kate uistinu smatra svojom princezom koja zaslužuje kraljevski tretman, pa i prvu vožnju trenutno najpopularnijim autom na svijetu.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo