DEFILE ZVIJEZDA

FOTO: NAJIŠČEKIVANIJI CRVENI TEPIH U CANNESU Na premijeru novog Tarantinovog filma došli i Brad Pitt i Leonardo DiCaprio, kritičari oduševljeni

 
 REUTERS

Najiščekivaniji crvenih tepih 72. Filmskog festivala u Cannesu dogodio se u utorak poslijepodne kada su njime prodefilirali američki redatelj Quentin Tarantino (56), američki glumci Leonardo DiCaprio (44) i Brad Pitt (55) te australska glumica Margot Robbie (28), piše Daily Mail. Tog je dana, naime, održana svjetska premijera Tarantinovog devetog filma "Bilo jednom u Hollywoodu".

Pitt i DiCaprio odjenuli su smokinge - Pitt crni i DiCaprio tamnoplavi - dok se Robbie odlučila za neobičnu kombinaciju Chanelove haljine i hlača. Tarantino se pak odlučio za crno odijelo i kravatu, a na premijeru je stigao u pratnji svoje supruge, izraelske pjevačice i manekenke Danielle Pick (35). Na crvenom tepihu im se pridružila i kolegica iz filma Dakota Fanning (25), koja je na premijeru odjenula glamuroznu dugačku bijelu haljinu koju je ukrasila sa zlatnom mašnom oko struka.

Premijeri filma nazočile su i brojne zvijezde industrije zabave pa su tako crvenim tepihom prošetali djevojka Leonarda DiCaprija glumica Camila Morrone, glumac Adrien Brody, glumac Gael Garcia Bernal, glumac Diego Luna, glumica Elle Fanning, glumica Michelle Rodriguez, glumica Zhang Ziyi, glumica Lorena Izzo, manekenka Sara Sampaio, manekenka Winnie Harlow te mnogi drugi.

Nakon premijere Tarantinov novi film, koji se bavi Hollywoodom na prijelazu iz 60-ih u 70-e, popraćen je sa sedmominutnim ovacijama, a kritičari su ga uglavnom zasuli hvalospjevima. Neki čak tvrde da je to njegov najbolji film nakon Paklenog šunda, dok su drugi ipak umjereniji te kažu da je film pravo ljubavno pismu Hollywoodu i filmskoj industriji kao takvoj. Film je trenutno ocjene 86 na internetskoj stranici Metascore.

Tarantino je putem Twitter profila filma pozvao sve koji su vidjeli film da drugima ne otkrivaju njegovu radnju. "Volim film. Vi volite film. To je putovanje prvog otkrivanja neke priče. Oduševljen sam što ovdje u Cannesu s festivalskom publikom dijelim 'Bilo jednom u Hollywoodu'. Glumci i ekipa radili su naporno da bi stvorili nešto originalno i jedino što tražim je da svi izbjegnu otkrivanje bilo čega što bi drugima onemogućilo da na isti način dožive film. Hvala vam", napisao je Tarantino na komadu papira.

Inače, premijera filma "Bilo jednom u Hollywoodu" održala se na 25. godišnjicu kanske premijere filma "Pakleni šund", Tarantinovog drugog filma koji je na tom izdanju festivala osvojio Zlatnu palmu za najbolji film festivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:45