NITKO JOJ NIJE NUDIO ULOGE

FOTO: POVRATAK BATMANOVE NAJSEKSI ŽENE-MAČKE Četiri godine nije bila ni blizu Hollywooda, a sada se vraća na velika vrata

 Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Nakon što je 2013. snimila film 'Malavita: The Family' s Robertom De Nirom i Tommyjem Leejem Jonesom, američka glumica Michelle Pfeiffer nakratko se povukla iz Hollywooda.

Batmanova najseksi Žena-mačka, koja je u karijeri imala tri nominacije za Oscara, ove godine napokon se vratila na velika platna. Poslije siječanjske premijere drame 'Where Is Kyra?' na festivalu Sundance u Park Cityju u saveznoj državi Utah, do kraja godine čekaju je i premijere filmova 'Mother!' redatelja Darrena Aronofskyja te 'Ubojstvo u Orient Expressu'.

- Moj interes za glumu nije misteriozno nestao, ali svjesno sam smanjila tempo jer sam htjela više vremena provoditi s djecom. Kći Claudia ima 23, sin John 22 godine, oboje su se nedavno odselili iz roditeljskoga doma i sada sam napokon spremna vratiti se na posao. U ove četiri godine koliko me nije bilo, nitko mi nije ni nudio uloge. Ne znam, moguće je da me nijedan redatelj nije htio zaposliti jer sam postala previše izbirljiva - rekla je Michelle u velikom intervjuu za časopis Interview.

Glumica se u jednom od najiskrenijih razgovora ikada prisjetila i djetinjstva u Orange Countyju u južnoj Kaliforniji.

- Mojoj obitelji svijet zabave i holivudske zvijezde bili su potpuna nepoznanica. Roditelji me skoro nikada nisu odveli u kino. Majka nije vozila, otac nije imao vremena, a ja se nisam micala iz kuće, osim kad sam išla u školu. Jedina zanimacija i bijeg od stvarnosti bili su mi filmovi koje sam na televiziji gledala do dugo u noć i maštala kako ću ih i sama jednoga dana snimati - izjavila je Pfeiffer.

U školi je, prisjetila se, krenula na satove glume samo kako bi izbjegla engleski jezik, koji joj nikada nije išao i iz kojeg je uvijek dobivala najgore ocjene u razredu.

- Dramska skupina bila je rezervirana samo za čudake, ali ondje sam se osjećala kao kod kuće - kaže 58-godišnja Michelle, koja se poslije srednje škole zaposlila kao blagajnica u lokalnom supermarketu, a završila je i tečaj za sudsku stenografkinju.

Filmski agenti primijetili su je nakon što je 1978. pobijedila na izboru za Miss Orange Countyja, ali Pfeiffer i danas, iako je holivudska diva, muku muči sa samopouzdanjem.

- Neprestano sam u strahu da će ljudi kad-tad shvatiti da sam prevara od glumice. Nisam se školovala za ovo, sve sam učila u hodu i bojim se da mnogi misle kako zapravo nemam pojma što radim - izjavila je Michelle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:49