PLAVA KURTA

FOTO: PRINC WILLIAM I KATE U PAKISTANU Vojvotkinja modnim odabirom odala počast tradiciji, a princ sve dirnuo emotivnim odgovorom na pitanje o majci

 
 Reuters

Princ William i njegova supruga Kate stigli su u ponedjeljak navečer u Pakistan, gdje su danas započeli 'vrlo složenu' turneju po zemlji obilježenoj krvavim atentatima, zbog čega ju sadašnje vlasti nastoje predstaviti u boljem svijetlu..

Detalji petodnevnog posjeta se drže u tajnosti, no mjere sigurnosti će biti znatno pojačane.

Osim Islamabada, William i Kate će posjetiti Lahore, staru prijestolnicu s bogatom arhitekturom i vjerskom baštinom. Prema riječima britanskog veleposlanika Thomasa Drewa, par će također posjetiti planine na sjeveru, kao i planine uz granicu s Afganistanom na zapadu.

Ovo je prvi posjet članova britanske kraljevske obitelji Pakistanu od 2006. kada su tu zemlju posjetili princ Charles i supruga Camilla.

Danas su u Islamabadu posjetili Školu za djevojčice, gdje su obišli razrede te se družili sa učenicima, od vrtićke dobi pa sve do šestih razreda.

Prilikom druženja jedna je djevojčica dirnula princa Williama izjavio da je veliki štovatelji lika i djela njegove majke, princeze Diane. Na tu se informaciju princ široko osmjehnuo.

- Doista? To je jako lijepo od tebe, i ja sam veliki obožavatelj svoje majke. Ona je bila ovdje tri puta, kada sam ja bio još mali.

Par je kasnije bio na ručku s premijerom Imranom Khanom, bivšim poznatim igračem kriketa koji je bio prijatelj s Williamovom pokojnom majkom. Glavni naglasak posjeta kraljevskoga para Pakistanu su vrijednosti Pakistana kakav je danas, kao dinamične i ambiciozne zemlje okrenute prema budućnosti. Princeza od Walesa posljednji put je prilikom posjeta Pakistanu, posjetila oboljele od raka u bolnici u Lahoreu u svibnju 1997. godine. Poginula je u prometnoj nesreći u Parizu samo tri mjeseca kasnije.

Britanski mediji ni ovoga puta nisu propustili priliku pohvaliti modni odabir vojvotkinje od Cambridgea. Za posjet školi odabrala je tradicionalnu plavu kurtu i šal lokalnog dizajnera Maheena Khana, dok se princ William odlučio za klasiku, plavu košulju i hlače.

U razgovoru s učenicima tinejdžerima, princ WIlliam je otkrio da je kao mali želio postati pilot, te da mu se želja i ostvarila kada je u u sklopu Kraljevskih zračnih snaga prošao obuku za pilota. Kate je pohvalila učenike da jako dobro govore engleski jezik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:55