POTOMSTVO

FOTO: TATE SU NJIHOVI IDOLI Poznati sportaši uče male nasljednike kako da krenu njihovim stopama

 
Igor Štmac, Ivica Kostelić i Ivan Perišić sa svojim sinovima

Iako su mu tek tri godine, već zna kako držati teniski reket u ruci i vratiti lopticu. No, nije to ništa neobično ako znate da je malenom dječačiću ime Stefan, a da mu je otac jedan od najuspješnijih tenisača svih vremena Novak Đoković.

Getty images

Meč za publiku

Naime, dok je odrađivao otvoreni trening pred publikom u Monte Carlu, Novakov je sin sjedio u publici. U jednom je trenutku tata prišao svom trogodišnjaku i izveo ga na teniski teren. Dodao mu je reket i tata i sin počeli su igrati. Publiku je taj “meč”, očekivano, bacilo u delirij, počeli su vaditi mobitele i krenulo je snimanje neočekivanog prizora na uglednom teniskom turniru.

No, bilo je sasvim jasno da Novak i inače sa svojim najstarijim potomkom itekako provodi slobodno vrijeme. I to aktivno, prenoseći mu ljubav prema sportu na kojem je izgradio karijeru i stekao svjetsku slavu. I nije Novak jedini otac koji svoje velike strasti prenosi na potomke.

Hrvatski reprezentativac i igrač Intera Marcelo Brozović potpuno je zaljubljen u svoj kćerkicu, 11-mjesečnu Auroru, koju je dobio sa suprugom Silvijom. Veliki ljubitelj automobila, čiji su Instagram profil sve do rođenja djeteta krasile najvećim dijelom njegove slike za volanom, sada zdušno objavljuje slike svoje kćerkice.

Marcelo Brozović s kćeri Aurorom

Problem sa zakonom

Aurora je postala zvijezda tatina Instagrama koji je čak preimenovao u “Super kralj tata Broz”, a na njemu je objavio i snimku kako se lopta s malom Aurorom. Ipak, Brozovićeva posljednja objava, osim što ih je raznježila, njegove je pratitelje na toj društvenoj mreži i nasmijala. Nogometaš je, naime, objavio fotografije svoje Aurore na rozom plastičnom dječjem biciklu te uz njega stavio komentar: “Princezita, brm, brm...” Sasvim dovoljno da se svi sjete koliko Brozović voli brzinu zbog koje je imao problema i sa zakonom.

Njegov kolega iz talijanskog prvoligaša Ivan Perišić na svog sina Leonarda prenosi ljubav prema Hajduku. Tako je svom nasljedniku poklonio slikovnicu “Bila je boja i sina moga” za 107. rođendan “Bilih”. Igor Štimac, bivši izbornik hrvatske reprezentacije, otkrio je svom sinčiću Ivanu kako se razrađuje strategija igre na travnatom terenu.

Ivica Kostelić, pak, od malih nogu svojoj djeci, sinovima Ivanu i Leonu, usađuje ljubav prema sportu. Uostalom, Kostelići su najpoznatija sportska obitelj u Hrvatskoj pa nije ni čudo što sinovi Ivice i Elin Kostelić odrastaju uz skijanje, plivanje i planinarenje.

Tako se Ivica zajedno s Ivanom na leđima popeo na vrh i postavio hrvatsku zastavu na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, a ne treba sumnjati da će svoje nasljednike usmjeriti i prema svojoj drugoj velikoj strasti - glazbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:46