DAVNA 1996.

FOTO: TO JE BILA KOBEOVA GODINA Izabrali su ga na NBA draftu, a bio je i glavna zvijezda maturalne večeri zbog slavne pratnje: 'Još čuvam tu haljinu'

 
Kobe Bryant i Brandy
 Tsuni / USA / Alamy / Alamy / Profimedia

Tragično preminuli američki košarkaš Kobe Bryant dio djetinjstva proveo je u talijanskim pokrajinama Reggio Calabriji i Reggio Emiliji, gdje mu je otac Joe Bryant, također košarkaš, igrao nakon što je završio NBA karijeru.

Mladi Kobe u Italiji se i školovao, ali svako ljeto putovao je u SAD kako bi ondje sudjelovao u košarkaškoj ljetnoj ligi.

Srednju školu na kraju je ipak završio u Ardmoreu u Philadelphiji, a o upisu na fakultet nije ni razmišljao jer je već tad znao da se želi profesionalno baviti košarkom.

A prije nego što su ga 1996. izabrali na NBA draftu, 18-godišnji Kobe prvi put našao se u središtu medijske pažnje nakon što se na svojoj maturalnoj večeri pojavio s tad već slavnom i iznimno popularnom pjevačicom Brandy.

Iako je bila godinu i pol mlađa od Bryanta, R&B zvijezda te 1996. već je imala objavljen debitantski album, a TV serije "Thea" i "Moesha" u kojima je glumila bile su apsolutni hit u SAD-u. Kobea su, pak, znali tek zagriženi ljubitelji košarke...

Glazbenica Brandy, koja je 1998. s kolegicom Monicom snimila jedan od najslušanijih ženskih dueta svih vremena - "The Boy Is Mine" - u intervjuu koji je dala 2016. godine izjavila je kako i dan danas čuva haljinu koju je nosila kao Bryantova pratnja na njegovoj maturalnoj večeri.

- Bila je to zbilja posebna večer... Sačuvala sam i cvjetni aranžman koji mi je Kobe tad darovao - rekla je pjevačica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 17:22