GLEDALI PREMIJERU SPOTA

FOTO: TSUNAMI EMOCIJA PREPLAVIO GLAVNI TRG U SKOPLJU Mnoštvo okupljenih nije moglo suspregnuti suze na desetoj obljetnici od zadnjeg Tošinog koncerta

 
 Maja Zlatevska / CROPIX

Ove se godine 16. listopada obilježava deseta godišnjica od pogibije makedonske pjevačke zvijezde Toše Proeskog, no u Skoplju se već ovaj četvrtak na glavnom trgu skupilo puno ljudi.

Događaj pod nazivom ‘Zvjezdano nebo za Tošu’ održano je na glavnom trgu u Skoplju i premijerno je emitiran spot za njegovu pjesmu ‘Light the flame’, koju je snimio u Londonu.

Današnji je datum odabran jer je 5. listopada Toše održao svoj posljednji koncert, i to na gradskom stadionu u Skoplju pred nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Toše Proeski rođen je 25. siječnja 1981. godine, a poginuo je 16. listopada 2007. u teškoj prometnoj nesreći blizu Nove Gradiške. Obožavatelji i poznanici glazbenika kažu da se već od malih nogu izdvajao posebnošću, skromnošću i dobrotom. Osim glazbom, Toše se bavio i humanitarnim radom, kao UNICEF-ov ambasador dobre volje pomagao je djeci, pa je 2003. godine godine dobio humanitarnu nagradu Majke Tereze za svoje brojne humanitarne nastupe. Unatoč tome što je nizao uspjehe, ostao je skroman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:05