POGAĐATE LI O KOME JE RIJEČ?

FOTO, VIDEO: BIVŠA DJEČJA ZVIJEZDA DANAS JE KOMAD I POL Uloge je često dijelio s bratom, a svojedobno je bio i 'smrtno' zaljubljen u Jennifer Aniston

 Profimedia, Xposurephotos

Cole Mitchell Sprouse proslavio se 1999. kao Julian McGrath u holivudskoj obiteljskoj komediji 'Tata od formata'. Oca mu je utjelovio Adam Sandler, a s Coleom je u filmu glumio i njegov blizanac Dylan.

6/17/99 Westwood, CA. Adam Sandler with twins Cole and Dylan Sprouse at the premiere of their new movie,
Getty Images

Samo godinu dana poslije, dječak, kojeg su roditelji nazvali po jazz pijanistu i pjevaču Natu Kingu Coleu, dobio je ulogu u humorističnoj hit seriji 'Prijatelji' - igrao je Bena, sina Rossa Gellera (Davida Schwimmera), a njegov 15 minuta stariji brat Dylan nije se pojavio ni u jednoj sceni popularnoga TV projekta.

- Tada sam bio 'smrtno' zaljubljen u Rachel (Jennifer Aniston). Bilo mi je teško raditi s njom. Kad god bi se pojavila na setu, zbunio sam se, frfljao od treme, zaboravljao tekst - prisjetio se Cole. Dodao je da mu se obožavatelji serije i danas, kad ga prepoznaju na ulici, obraćaju s Ben, a on se uredno odaziva.

Film Stills from
Profimedia, Hollywood Archive

Preslatki blizanci svojedobno su bili i Disneyjeve zvijezde, a osnovali su i brend Sprouse Bros te prodavali knjige, časopise i odjeću sa svojim potpisom. Do kraja 2000-ih bili su najbogatiji blizanci tinejdžeri na svijetu - za svaku epizodu snimljenu za Disneyjev televizijski program braća Sprouse dobila su honorar od čak 40.000 dolara (oko 276.000 kuna). Novcem od njihovih glumačkih angažmana roditelji Matthew i Melanie svojedobno su kupili obiteljsku kuću u Calabasasu u Kaliforniji.

Cole i Dylan počeli su snimati televizijske reklame kad su imali samo osam mjeseci. Njihov potencijal i opuštenost pred kamerama prva je primijetila baka Jonine, koja se također bavila glumom.

Dečki rođeni u Toskani u Italiji danas imaju 24 godine. Obojica su 2015. diplomirala na sveučilištu u New Yorku, a glumom se žele baviti i u budućnosti.

Mali neodoljivi Ben iz 'Prijatelja' i dalje ima vojsku obožavateljica - dječja plava kosa je potamnila, ali on je i dalje beskrajno šarmantan. Kao svoju najveću strast nekadašnja dječja zvijezda navodi fotografiranje, a sudeći po objavama na društvenim mrežama, odlično se snalazi iza i ispred objektiva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:29