GLEDAT ĆEMO GA U FINALU

FOTO, VIDEO: PROGLAŠEN JE NAJSEKSI MUŠKARCEM EUROSONGA Prezgodni Švicarac radio je kao zidar, ali jedan događaj ga je odveo drugim smjerom

 
Luca Hanni na Eurosongu
 Profimedia, Sputnik

Kad na skorašnjem natjecanju za pjesmu Eurovizije čujete pjesmu 'She Got Me' koju će otpjevati švicarski predstavnik Luca Hänni, poželjet ćete ustati i zaplesati jer vas ovaj hit zarazne melodije tjera upravo na to, piše Slobodna Dalmacija.

Šarmantni 24-godišnjak proglašen je najseksi muškarcem ovogodišnjeg Eurosonga pa ne čudi da Švicarska od samog starta odlično kotira na kladionicama i nalazi se pri samom vrhu.

– Zaista jako volim vašu pjesmu ove godine, odlična je. Nažalost, još nisam imao priliku doći u Hrvatsku, ali svakako to planiram u 2020. - rekao je za Slobodnu glazbenik koji u Švicarskoj slovi za veliku pjevačku zvijezdu. Rođen je u Bernu i još se u ranom djetinjstvu zaljubio u note svirajući klavir i gitaru. Ipak, život ga je odveo u drugom smjeru kad je upisao srednju zidarsku školu, a da se 2012. nije prijavio u popularni glazbeni show Njemačka traži zvijezdu možda bi u ovim trenucima radio baš kao zidar.

Njegov neosporni talent prepoznali su publika i žiri te Luca sa samo 17 godina trijumfira u showu kao dotad najmlađi pobjednik te dobija nagradu od 500 tisuća eura koje je uložio u karijeru.

Eurovision in Concert meeting prior to the Eurovision Song Contest 2019 in Israel. Amsterdam, The Netherlands 06 Apr 2019.
06 Apr 2019, Image: 424763271, License: Rights-managed, Restrictions: NO Netherlands, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency
Luca Hanni

– Glazba je oduvijek bila moja velika strast zbog čega sam tako rano i počeo svirati instrumente, još u vrtiću. Kako sam želio pomaknuti vlastite granice i vidjeti što sam sve sposoban napraviti, upisao sam školu za zidara gdje sam puno toga naučio. Nisam nikada to požalio i rado se sjetim tog razdoblja. Sada sam ipak usredotočen na glazbu jer radim ono što najviše volim - priča Luca.

Jedno je vrijeme život u Švicarskoj zamijenio adresom u Los Angelesu gdje je producirao svoj četvrti album, a kad nije pred televizijskim kamerama, tada je najčešće pred fotografskim objektivom jer ga zbog zaraznog osmijeha i atletske građe često angažiraju kao modela. Također ima i svoju vlastitu liniju odjeće kao i modni časopis.

– Obožavam pozirati, nikad ne odbijam takve ponude - smije se pjevač koji je u svoj životopis upisao pobjedu i u njemačkoj inačici Plesa sa zvijezdama. Često je angažiran u mnogim humanitarnim akcijama, pogotovo onima kad treba pomoći teško bolesnoj djeci. Njegovi prijatelji kažu kako unatoč slavi stoji čvrsto na zemlji, obožava prirodu i šetnje sa svojom čivavom Nalom.

U svom raspjevanom eurovizijskom hitu pjeva o prljavom plesu, pa ga pitamo je li ga za pjesmu možda inspirirao nezaboravni filmski klasik 'Dirty Dancing' iz 1987. u kojem su briljirali Jennifer Grey i Patrick Swayze.

– Obožavam ga, nekoliko sam ga puta pogledao. Ples je moja velika strast, volim taj osjećaj poletnosti i lepršavosti. Pomaže mi da svoje pjesme ispričam kroz jednu još ljepšu priču što ćete uskoro moći vidjeti na Euroviziji. Nadam se da ću u Izraelu dati samo najbolje od sebe, mjesecima se pripremam za nastup i baš sam uzbuđen... Oduvijek sam volio gledati ovo natjecanje, a posebno mi je zanimljivo vidjeti toliko različitih zemalja i kultura na jednom mjestu - govori glazbenik koji se 2017. već pojavio na Eurosongu, ali u ulozi švicarskog prezentera glasova.

View this post on Instagram

So proud and happy that I found you #happy #love

A post shared by Luca Hänni (@lucahaenni1) on

Već se nekoliko godina spominjao kao mogući predstavnik Švicarske, a sada mu se ta želja napokon i ostvarila.

– Saznao sam desetak dana prije Božića. Dobiti priliku otpjevati pjesmu pred toliko milijuna gledatelja moj je najveći izazov dosad. Volio bih da 'She Got Me' potakne sve generacije, i stare i mlade, da se vesele životu, pjevaju i plešu - iskren je Luca koji je prošlog rujna prekinuo osmogodišnju vezu s djevojkom Tamarom, da bi u njegov život uskoro ušetala 27-godišnja profesorica Michèle kojoj se još uvijek teško naviknuti da joj je dečko glazbena zvijezda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:10