RUŠE PREDRASUDE

FOTO: VLADAJU MODNIM PISTAMA, A ZA NJIMA SE NA CESTI NITKO NE OKREĆE Upoznajte manekenke koje nisu tipične ljepotice: 'Svi su nam se rugali'

 Instagram/Getty

Svaka od spomenutih djevojaka bez sumnje je lijepa, no na način koji nije tipičan i pomalo je iznenađujuć. No unatoč svom specifičnom izgledu, ove djevojke izabrane prema časopisu Vogue, svejedno su neke od najuspješnijih djevojaka u svijetu mode.

Lindsey Wixon

Danas 22-godišnja Lindsey Wixson proslavila se samo 15 godina nakon što je snimila kampanju za Pradu i tada izazvala brojne kontroverze upravo zbog toga što su brojni kritičari smatrali da je bila premlada za takvu kampanju. Ova djevojka upečatljivog lica u međuvremenu je izrasla u pravog supermodela, a snimila je modne kampanje za neke od najpoznatijih imena u svijetu mode kao što su Chanel, John Galliano, Versace Vanitas, Miu Miu, Jill Stuart i Alexander McQueen.

Liza Ostanina

Liza je ruska manekenka koja se proslavila nakon što je dobila ponudu da snimi kampanju za jednu agenciju. Prvo nije vjerovala da je riječ o stvarnoj ponudi jer se nije smatrala lijepom, a ubrzo je nosila revije za Dior i snimala kampanje za Gucci.

A photo posted by Liza Ostanina (@ostliza) on

A photo posted by Liza Ostanina (@ostliza) on

Issa Lish

Njezin ulazak u modni svijet dogodio se s 14 godina nakon što ju je otkrio modni agent dok je za kaznu zbog loših ocjena u školi radila u sushi restoranu svog oca. Ova manekenka meksičko - japanskih korijena pojavila se na naslovnici meksičkog, talijanskog i japanskog izdanja Voguea. Treća je meksička manekenka koja se pojavila na naslovnici talijanskog Voguea. Issa je nosila revije za Céline i Pradu, bila je dio kampanje Balmaina i Marca Jacobsa, a nedavno je pozirala i za Givenchy kampanju proljeće - ljeto.

A photo posted by Issa Lish (@issalien) on

Molly Bair

Ova 19-godišnja američka manekenka dosad je već nosila brojne modne revije i predstavljala neke od najprestižnijih modnih brendova kao što su Chanel i Prada. No zbog njezine specifične ljepote tijekom djetinjstva su joj se često rugali i vrijeđali je tako što su joj govorili da izgleda kao štakor i izvanzemaljac. Bila je visoka, izrazito mršava i čudnovatog lica. Jednom je prilikom priznala da nikad nije ni sanjala da će biti manekenka, a kamoli da će završiti u talijanskom Vogue. Život joj se promijenio kada ju je agent modne agencije primijetio u dućanu.

A photo posted by Molly Bair (@molllsbair) on

A photo posted by Molly Bair (@molllsbair) on

Laura O'Grady

Ova 19-godišnja djevojka godinama je bila na meti zlobnika zbog izgleda svojih ušiju, a zbog neobičnog izgleda danas je jedna od najtraženijih modela na svijetu.

A photo posted by Laura OGrady (@laura_ogrady) on

A photo posted by Laura OGrady (@laura_ogrady) on

Cierra Skye

Zbog ovalnog lica, valovite kose, jedva vidljivih obrva, izgled Cierre Sky mnogi uspoređuju s likovima iz umjetnosti.

Iekeliene Stange

Riječ je o nizozemskoj manekenki koja se manekenstvom počela baviti još tijekom boravka na fakultetu. Agentima se svidio njezin aristokratski izgled - manji nos, visoke jagodice i krupne oči. Tijekom godina radila je s gotovo svim priznatim imenima kao što su Marc Jacobs, Dolce & Gabbana, Sonia Rykiel, Chloé, Chanel, Emmanuel Ungaro, Christian Dior, Kenzo.

A photo posted by chichogavela (@chichogavela) on

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:11