SVE ZA LJUBAV

FOTO: ŽENA RUSKOG MILIJARDERA RODILA SINA PA DOBILA MEGAJAHTU NA POKLON Luksuzno plovilo vrijedno više od 400 milijuna eura uplovilo u mondenu luku

 Valeriy Levitin/Sputnik/Profimedia / Stefano Rellandini/Reuters

Bivša manekenka Aleksandra Meljničenko nedavno je rodila drugo dijete, sina čije ime javnost još nije saznala. To je navodno bio povod ruskom milijarderu Andreju Meljničenku (45) da joj pokloni više od 400 milijuna eura vrijednu jahtu, pišu srpski mediji.

Golemi brod imena Sailing Yacht A uočen je prvo u veljači u brodogradilištu Nobiskrug u Njemačkoj kad je isporučen novom vlasniku Meljničenku. Sailing Yacht A dugačka je 143 metra te ima tri jarbola, od kojih je najveći visok 100 metara. Nobiskrug kaže da uz pomoć podmorske čahure s jahte može promatrati morsko dno te da jahtu pokreće hibridni dizelsko-električni pogon s najmodernijim sustavom navigacije. Jahtu je dizajnirao Philippe Starck.

Prije nekoliko dana ova luksuzna jahta uplovila je u Monaco gdje su fotoreporterske kamere zabilježile i drugu njegovu jahtu, popularnu Motor Yacht A, dugu 119 metara i vrijednu oko 270 milijuna eura.

Sailing Yacht A ima nevjerojatnih osam katova i heliodrom, a može primiti 20 gostiju i posadu od 54 člana.

Inače, Aleksandra je u ožujku organizirala takozvani babyshower, odnosno darivanje još nerođene bebe u Monacu, a na tulum je bila pozvana i naša pjevačica, Sandrina prijateljica Nina Badrić. Par ima četverogodišnju kćer Taru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:06