MEDIJSKI ISTUP

FOTO/VIDEO: R. KELLY KROZ SUZE ODBACIO OPTUŽBE ZA SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE 'Nisam radio te stvari, to nisam ja, borim se za svoj je***i život'

 
R Kelly
 Profimedia, Backgrid UK

Američki R'n'B pjevač R Kelly ustvrdio je u intervjuu je za CBS-ovu emisiju This Morning da su optužbe da je desetljećima seksualno, emotivno i fizički zlostavljao žene i djevojke "glupe", "neistinite" i "nepoštene", piše The Guardian. "Nisam radio te stvari, to nisam ja, borim se za svoj je***i život", rekao je R Kelly u razgovoru s voditeljicom Gayle King.

Kelly je u intervjuu koji će se na američkoj televizijskoj postaji emitirati u srijedu navečer po tamošnjem vremenu rekao da su optužbe protiv njega apsurdne. Apelirao je na "zdrav razum" gledatelja i rekao da je nepošteno što se stalno spominje njegova prošlost. Naglasio je da u jednom slučaju već oslobođen krivnje.

"Pobijedio sam", rekao je pjevač. "Kad nešto pobijedite - ne možete mi drugi puta suditi za to. To nije pošteno, to nije pošteno prema nikome. Kada pobijedite na sudu, pobijedili ste na sudu. Oni se sada vraćaju u prošlost i pokušavaju dodati sve to ovome kako bi ove stvari ljudima djelovale stvarno."

R Kelly je potom rekao da svjedočanstva o tome kako je navodno zlostavljao djevojke i mimo tog slučaja nisu istinite. "Nikada niste nikoga držali protiv njegove volje?", pitala ga je King. "Ne moram. Zašto bi to radio?", odgovorio je pjevač, aludirajući da izjave njegovog odvjetnika da je Kelly "rock zvijezda koja se ne seksa bez pristanka".

"Koliko bi glupo bilo da R Kelly, s obzirom na to što sam sve prošao, da držim nekoga, a kamoli njih četvero, petero, šestero ili pedesetero kako ste vi rekli. Koliko bi to glupo bilo", rekao je pjevač. "Koristite zdrav razum. Zaboravite blogove, zaboravite što osjećate prema meni. Mrzite me ako želite, volite me ako želite, ali koristite svoj zdrav razum."

Na jednoj od fotografija koje su snimljene tijekom Kellyjevog intervjua može se vidjeti kako se pjevač ustao iz stolice i agresivno nastupio prema King. Vidi se i kako ga je nepoznata osoba pridržavala za ruku kako ne bi došlo do eksalacije.

Protiv Kellyja je prošlog mjeseca podignuto 10 optužnica za seksualno zlostavljanje. Pjevač je prema optužnicama zlostavljao četiri žrtve. Kelly je optužen da se upustio u seksualne odnose s troje djece koja su bila starija od 13, ali mlađa od 17 godina. Dob jedne od četiri žrtve nije navedena. U optužnicama stoji da je Kelly pritom upotrebljavao silu ili je prijetio upotrebnom sile.

Kellyjev odvjetnik Steve Greenberg rekao je da je njegov klijent nevin te da sve žele lažu.

Pjevaču po svakoj od optužnica prijeti tri do sedam godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:32