OŠTAR KOMENTAR

FILMSKA DIVA CATHERINE DENEUVE: Cijela ova kampanja #MeToo najobičnije je čistunstvo! Ljudima daju otkaze zbog udvaranja, pipkanja nekoga po koljenima

 Profimedia, Abaca

Glumica Catherine Deneuve i još 99 Francuskinja osudilo je u utorak napade na muškarce nakon niza seksualnih skandala u filmskom svijetu, rekavši da je kampanja #MeeTo protiv seksualnog nasilja "puritanizam" i da je pokreće "mržnja prema muškarcima".

Nakon optužbi na račun američkog filmskog producenta Harveya Weinsteina, milijuni žena su na društvenim mrežama podijelile svoje priče o spolnom uznemiravanju i zlostavljanju, služeći se globalnim hashtagom #MeeToo.

"Silovanje je zločin. Ali naporno ili nespretno udvaranje nije zločin, kao što ni laskanje nije mačistički napad", napisalo je u kolumni u listu Le Monde stotinu žena, uključujući Deneuve (74).

Pravo muškaraca na "udvaranje" ženama ključni je dio seksualne slobode, kažu one nazivajući kampanju "puritanizmom".

Catherine Deneuve te spisateljice Abnousse Shalmani i Catherine Millet upozoravaju da se žene koje se ne priklone valu optuživanja nasilnih muškaraca naziva izdajicama.

"Ta novovalna pravda već odnosi svoje žrtve, muškarce koji dobivaju otkaze. A njima se na teret stavlja pipkanje po koljenima, pokušaj poljupca, razgovor o intimnim pitanjima na poslovnoj večeri ili slanje poruka seksualnog sadržaja nekoj ženi koja nije osjetila uzajamnu seksualnu privlačnost", ističu one.

"Branimo pravo na udvaranje koje je ključan dio seksualne slobode", poručile su Francuskinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:51