SLAVNI GLUMAC

GERARD DEPARDIEU U NAJVEĆOJ TAJNOSTI PRODAO SVOJ PARIŠKI RESTORAN Na dražbi će biti ponuđen sav namještaj, lusteri, stolnjaci, skupocjena vina...

Gerard Depardieu
 Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Francuski glumac Gerard Depardieu u lipnju je prodao svoj pariški restoran "La Fontaine Gaillon" smješten u zdanju iz 17. stoljeća nedaleko od zgrade Pariške burze i Pariške opere, a sav inventar 11. srpnja bit će ponuđen na dražbi.

Posljednje delicije restorana jednog od najvećih gurmana među francuskih glumcima gostima su poslužene krajem lipnja, nakon čega je objekt zatvoren u najvećoj tajnosti.

Sedamdesetogodišnji glumac prodaju je povjerio aukcijskoj kući Ader, a na dražbi će biti ponuđen sav namještaj, lusteri, stolnjaci, kuhinjska oprema, posuđe, pribor za jelo, ali i najfinija vina iz restoranskog podruma.

Poznavatelji dobrih vina kažu da se u vinskome podrumu nalaze vina Château Latour, Haut-Brion, Saint Emilion, Côte-Rôtie i Meursault, čija se vrijednost po boci procjenjuje na oko 6000 eura.

"Aukcije namještaja iz velikih i poznatih hotela i restorana uvijek privuku puno ljudi, obožavatelje koji žele kupiti suvenir s mitske adrese, profesionalce koji žele obnoviti svoju opremu ili samo znatiželjnike", kazali su David Nordmann i Xavier Dominique, zaduženi za dražbu.

Depardieu je svoj "La Fontaine Gaillon" otvorio 2003. u nazočnosti brojnih slavnih ličnosti, među kojima je bio i pokojni Johnny Hallyday.

Na samome početku glumac je bio i većinski dioničar, a ostatak kapitala podijelio je s tadašnjom životnom partnericom, glumicom Carole Bouquet, bordoškim vinogradarom Bernardom Magrezom i prvim Chefom "La Fontaine Gaillona", Laurentom Audiotom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:41