ŽIVOT NA NOVOJ ADRESI

GLASNOGOVORNICA PARA ODGOVORILA AMERIČKOM PREDSJEDNIKU TRUMPU: 'Harry i Meghan od SAD-a neće tražiti plaćenu zaštitu'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 30.03.2020. u 07:28

(FILES) In this file photo taken on March 05, 2020 Britain's Prince Harry, Duke of Sussex (R) and Meghan, Duchess of Sussex arrive to attend the Endeavour Fund Awards at Mansion House in London on March 5, 2020. - Prince Harry's wife Meghan will make an instant start to life away from Britain's royal frontline by narrating a new film about a family of African elephants, Disney announced on Thursday. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP)
AFP

Meghan Markle i princ Harry

Britanski princ Harry i supruga Meghan Markle ne planiraju tražiti od američke vlade pomoć u pokrivanju troškova svog osiguranja, priopćila je u nedjelju njihova glasnogovornica.

Harry i Meghan svojom su objavom reagirali na tweet američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je ranije u nedjelju na Twitteru napisao kako SAD neće plaćati njihovu zaštitu ukoliko se presele u Sjedinjene Države.

Harry (35) i Meghan (38) u siječnju su objavili odluku o povlačenju s kraljevskih dužnosti te su se, prema medijskim izvješćima, nedavno preselili iz Vancouvera u Los Angeles.

- Sad su napustili Kanadu i preselili se u Sjedinjene Države, ali SAD neće plaćati za njihovo osiguranje. Neka sami plate! - napisao je Trump u tweetu.

- Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa ne planiraju tražiti od američke vlade zaštitu. Već je napravljen aranžman za privatno financiranu zaštitu - priopćila je glasnogovornica britanskog para.

Harry i Meghan posljednjih su mjeseci sa sinom Archiejem živjeli na otoku Vancouveru u Kanadi.

Meghan Markle odrasla je na području Los Angelesa gdje njezina majka Doria još uvijek živi. Kanada je prošli mjesec priopćila da par neće više imati osiguranu zaštitu u toj zemlji nakon što prestanu biti članovi britanske kraljevske obitelji.

Izdvajamo