JANE FONDA OTVORENO

GLUMAČKA IKONA OTKRILA STRAŠNU TAJNU 'Silovali su me, dali mi otkaz jer nisam htjela spavati sa šefom i uvijek sam mislila da sam sama za to kriva'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 03.03.2017. u 18:38

FILE PHOTO - Cast member Jane Fonda poses at the premiere of
Mario Anzuoni / REUTERS

Jane Fonda

Američka filmska zvijezda Jane Fonda rekla je u povjerenju da je u djetinjstvu bila "silovana" i "spolno zlostavljana", u razgovoru za britanski časopis The Edit.

"Imam puno toga reći o posljedicama patrijarhata; silovali su me i spolno zlostavljali dok sam bila dijete, izbacili me s posla jer nisam htjela spavati s poslodavcem i uvijek sam mislila da sam sama za to kriva", rekla je 79-godišnja glumica, dobitnica dvaju Oscara.

"Poznajem djevojke koje su bile silovane a ne misle da je to bilo silovanje", dodala je u tom razgovoru objavljenom u četvrtak u The Editu, izdanju platforme za internetsku kupnju Net-a-Porter.

"Kažu: To je sigurno zato što sam rekla 'ne' na krivi način", dodaje Fonda. "Ženski pokret nas je naučio da nismo krive za silovanje i druga zlostavljanja", rekla je ta ikona aerobika u razgovoru s američkom glumicom Brie Larson.

Jane Fonda, kći glumca Henryja Fonde, poznata po svom aktivizmu za ženska prava i za mir u svijetu, počela je snimati početkom 1960-ih i jedna je od istaknutih osoba prosvjeda protiv Vijetnamskog rata u SAD-u 1960-ih i 1970-ih.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo