BEZ CENZURE

GLUMAČKA LEGENDA UZBURKALA DUHOVE HOLLYWOODA 'Tri su se glumca natjecala koji će me prvi poje***i, a poznata glumica već 20 godina radi jedno te isto'

 
Kathleen Turner u Tjelesnoj vrućini (1981.)
 Profimedia, Album

Proslavljena američka glumica Kathleen Turner (64) poznata po ulogama u filmovima Tjelesna strast i Rat Ruža otkrila je u razgovoru za Vulture niz detalja iz svoje karijere, ali je i otvoreno progovorila o Hollywoodu te uzburkala duhove.

Turner smatra da Elizabeth Taylor nije bila osobito dobra glumica te da je imala loš glas i da ga je loše koristila. "Jeste li ikada poslušali njezin glas u Mački na vrućem limenom krovu? Grozan je", rekla je Turner. Kako su i ona i Taylor igrale ulogu Marthe iz drame Edwarda Albeeja Tko se boji Virginije Woolf, novinar Vulturea ju je pitao je li gledala film Mikea Nicholsa koji je nastao prema drami. "Bože, ne. Naprotiv, neko vrijeme mi se činilo da pola života ispravljam njezine greške", nastavlja Turner.

"Ne mislim da je bila osobito umješna. Također, Edwardu Albeeju se nije sviđao film. U drami, George dođe i natoči si piće te ga cijele večeri pijucka. U filmu su to upropastili. Taylor i Richard Burton su pijani i urlaju jedno na drugo. Imala sam sreće što kasnije imala prilike igrati tu ulogu u kazalištu i pokazati humor komada."

Turner je rekla da joj je bilo teško raditi s Nicolasom Cageom na filmu Peggy Sue s vjenčala iz 1986. godine. "Redatelj mu je pustio da radi što hoće pa sam se ja morala prilagoditi njemu. Ako išta, njegova interpretacija je ilustrirala koliko je moj lik udaljen od prošlost. Ja sam to tako vidjela, on je bio taj šu**k", rekla je. "Kada sam s Burtom Reynoldsom surađivala 1988. godine osjećala sam se grozno i znala sam se rasplakati. Nikada mi nije palo na pamet da nisam jednaka kao i svi. Šokantno se ponašao", dodala je Turner i rekla da je jednom čak i ošamarila kolegu glumca koji ju je tijekom rada na jedno predstavi ugrizao. Nije htjela reći njegovo ime.

WAR OF THE ROSES, Kathleen Turner, 1989, TM & Copyright (c) 20th Century Fox Film Corp. All rights reserved., Image: 148313366, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; ©20thCentFox/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett
Profimedia, Everett
Kathleen Turner u filmu Rat Ruža

Glumica je otkrila da ju je tijekom karijere gurao bijes koji je osjećala prema "praktički svemu", a ponajviše prema nepravdi u svijetu. "U svojoj kabaret predstavi koristim ulomak iz knjige Molly Ivins: 'Ovo su loša, ružna i bijesna vremena. I ja sam izluđena. Mržnja je ukrala debatu. Siromašni glasuju protiv sebe. Politika se ne tiče lijevih i desnih već manjine koja maltretira većinu'. Ona je to napisala prije deset godina i još je uvijek istina."

Turner je u svojim kasnim 30-ima oboljela od reumatoidnog artritisa i u intervjuu je rekla da se morala prilagoditi činjenici da se više ne može osloniti na svoju fizikalnost. "Morate znati, moja prva velika uloga je bila Tjelesna strast i nakon toga sam postala seksualna meta. Michael Douglas mi je kasnije rekao da su se on, Jack Nicholson i Warren Beatty natjecali tko će me prvi od njih odvući u krevet. Inače, nijedan od njih nije", otkrila je.

Glumica je rekla da se zbog toga osjećala loše jer se osjećala kao "trofej" te da se pretpostavljalo da su žene posjed koji netko treba zauzeti. "Jack Nicholson je znao da me (Warren Beatty) želi pa mi je jednom rekao da ga nazovem i kažem mu da Jack kod svoje kuće nema vadičep. Rekao mi je: "Štopaj koliko mu treba da se ovdje nacrta". Također, jednom se naljutio jer sam s večere gdje smo sjedili jedno pored drugi otišla kući "bez njega". 'Kako si mi to mogla napraviti? Bila si mi pratnja i otišla si bez mene", rekao mi je. Ja sam mu odgovorila da meni nitko to nije rekao. Zbog toga nikada nisam živjela u Los Angelesu. Taj grad me čini nesigurnom", pojasnila je Turner i dodala da je inače s Nicholsonom dobro surađivala.

Actress Kathleen Turner poses at the world premiere of the film
Danny Moloshok / REUTERS
Kathleen Turner

Turner kaže da glumci i glumice moraju izabrati žele li biti dobri glumci ili žele li da se sviđaju publici. "Ja sam htjela biti dobra glumica, međutim u filmu postoji veliki pritisak da se ponavlja ono što funkcionira. Na primjer, jedna jako poznata holivudska glumica već 20 godina igra istu ulogu. Čak i cijelo to vrijeme izgleda manje više isto. Vjerojatno je jedna od najbogatijih žena u filmu, međutim ja bih se upucala da sam takva. Da dajem ljudima što očekuju", pojasnila je glumica i natjerala brojne medije da pokušaju pogoditi o kome je riječ. Vox je izbor suzio na Juliju Roberts i Jennifer Aniston, ali misle da bi to mogle biti i Reese Witherspoon te Sandra Bullock.

Glumica je također otkrila da je zvijezde popularne serije Prijatelji nisu baš primile prijateljski (Turner je glumila oca Chandlera Binga koji je gej i koji se preoblači u ženu, op.a.). "Bili su jako izolirani i nitko drugi im nije bio bitan. Sjećam se da sam jednom bila u teškoj haljini i strašno visokim petama i da mi nitko od njih nije ponudio stolicu da sjednem. No, to nije bilo jedinstvo za mene", pojasnila je i dodala da neće komentirati jesu li ili nisu dobri glumci.

Kao zanimljivost, Turner je otkrila da se tijekom 80-ih godina prošlog stoljeća susrela i sa sadašnjim predsjednikom SAD-a Donaldom Trumpom. "Ljigavo se rukuje. Pruži vam ruku i onda s kažiprstom nekako protrlja vaš dlan. Pokušava izvesti neki zavodnički intimni potez. Vi smo povučete ruku i pomislite - "fuj".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:41