MEGHANINA OBITELJ

GUBI LI KRALJEVSKI DVOR KONTROLU? Britanski mediji strahuju da je ovo tek početak problema: 'Ni princeza Diana nije bila upletena u takve ispade...'

 
Vojvotkinja (Meghan Markle) i vojvoda od Sussexa (princ Harry)
 Profimedia, UPPA News

Nakon što je za The Mail on Sunday, nedjeljno izdanje Daily Maila, Thomas Markle, otac vojvotkinje od Sussexa, dao eksplozivni intervju u kojem je spomenuo je kako je sklopio slušalicu princu Harryju usred napetog telefonskog razgovora kad je otkrivena njegova suradnja s paparazzima, britanski mediji strahuju da problemi tek slijede za kraljevsku obitelj i smatraju da nisu primjereno odgovorili na situaciju.

Iznenađujuća otkrića oca vojvotkinje od Sussexa mogla bi biti prijelomna točka za Kensingtonsku palaču. Kolumnist Daily Maila Richard Kay, inače pravnik, piše da je nemoguće ne suosjećati s Meghan, no za cjelokupnu je krizu kriv upravo dvor.

Brojni stručnjaci s kojima je razgovarao smatraju da je kraljevska obitelj potpuno pogrešno otpočetka pristupila Thomasu Markleu. On se osjeća odbačeno od samog početka i sad vlada mišljenje da se odnos ne bi popravio ni da Meghan ovaj čas sjedna na avion i ode k njemu u Meksiko.

Uopće sama činjenica da su dopustili da stvar ode toliko daleko, i to tako javno, sigurno je tema o kojoj se ovih dana puno priča u kraljevskoj obitelji. Jučerašnji je intervju sve uznemirio.

Posebno je bio dramatičan dio u kojem je ispričao kako je spustio slušalicu princu Harryju usred napetog telefonskog razgovora koji se dogodio nakon što je otkrivena njegova suradnja s paparazzima.

- Bio sam jako uznemiren zbog njegove tirade, jer sam se tada oporavljao u bolnici nakon srčanog udara - rekao je. Rekao je i da zna da je Harry bio u pravu što ga je prekorio, no učinio je to u pogrešnom trenutku. Štoviše, priznao je i da je lagao Harryju kada ga je princ pitao je li imao dogovor s paparazzima. Rekao je da nije.

No, za monarhiju je još štetniji dio razgovora u kojem je ispričao da mu je Meghan rekla da ‘neće biti mjesta za njegov govor’ na vjenčanju u Windsoru. No, mjesta je bilo za Harryja, Meghan, princa Charlesa i princa Williama.

Za kraljevsku je obitelj to nepoznat i opasan teritorij. Kay piše da čak ni princeza Diana nije toliko ‘izazivala’ bombastične naslove. Zato se nikad nije činilo da je Kensingtonska palača izgubila kontrolu, kao što se to čini sad.

Markle zamjera britanskoj aristokraciji još jednu činjenicu. Kad su službeno objavljene zaruke para u ožujku, dvojica predstavnika britanskog konzulata u Los Angelesu došli su Meghaninon majci Doriji i dali joj kopiju kraljičine objave. Thomasa nitko tako nije obavijestio.

U razgovoru za Daily Mail Thomas je otkrio i da je zamolio Meghan da pozove sve svoje rođake, no ona je to odlučno odbila. Premda je za njega u Londonu sve bilo spremno, stručnjaci se slažu da je netko ipak trebao osobno otići k njemu i objasniti mu kako stoje stvari.

Problemi su nastali puno prije vjenčanja i kraljevska je obitelj to trebala bolje riješiti. Sad se čini da situacija može ići samo u još gorem smjeru. Britanski mediji smatraju da su na vjenčanje trebali pozvati cijelu Meghaninu obitelj, jer ionako ne bi svi došli, ali bi se barem osjećali poželjno i uključeno, te sigurno ne bi izlazili u medije s tolikim negativnim komentarima.

U tome svakako prednjači Meghanina polusestra Susan koja se oglasila i u nedjelju preko društvenih mreža.

- Ne postoji opravdani razlog zbog kojeg Meghan ne bi htjela oca u životu. Bio je dovoljno dobar da joj pomogne postati ono što je danas - napisala je nazvavši Meghanine diplomatske sposobnosti ‘nehumanima’.

Smatraju da sad više nijedan kraljevski posrednik ne može pomoći. Sve je na Meghan, koja očito voli oca, no jedino ona osobno može izgladiti odnos. Ako je ovo doista zadnji intervju koji je dao, kao što je rekao u nedjelju Mailu, onda je ovo prilika za vojvodu i vojvotkinju od Sussexa da sjednu na avion i raščiste probleme.

U suprotnom, animozitet bi mogao postajati samo još gori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:19