OSVETA RAĐA OSVETU

'HODAO SAM NAORUŽAN ULICOM I ČEKAO DA MI PRIĐE NEKI CRNI GAD DA GA UBIJEM' Slavni glumac ispričao priču iz vlastitog života koje se sad jako srami

Liam Neeson u filmu Cold Pursuit
 Profimedia, Film Stills

Liam Neeson je otkrio da je svojevremeno danima hodao ulicom naoružan palicom kako bi mogao 'ubiti nekog crnog gada' nakon što je netko njemu blizak prije više godine bio silovan, piše Independent.

Tu je dosad nepoznatu priču iz svojega života poznati glumac otkrio na predstavljanju svog novog filma 'Cold Pursuit' te priznao da se sada srami zbog svojeg 'groznog ponašanja'.

Neeson se prisjetio kako je o silovanju rođakinje doznao nakon što se vratio s puta.

- Ona je tu situaciju dosta dobro podnijela, no moja je prva reakcija bila da pitam je li znala tko je to bio? Ona je rekla de nije. Tad sam pitao koje je boje bio počinitelj, a ona je rekla da je bio crnac. Hodao sam ulicom naoružan palicom u nadi da će mi prići netko. Sada se sramim to reći, a to sam radio možda tjedan dana - nadao sam se da će mi prići 'neki crni gad' i napasti me. Tako da ja njega mogu ubiti.

Neeson kaže da su mu trebali tjedni da procesuira što se dogodilo.

- To je bilo užasno, užasno. Sad kad se sjetim da sam to radio… užasno. I nisam to nikad prije nikome priznao, a sad to govorim novinarima. Bože sačuvaj!, rekao je Neeson.

- To je grozno. No iz toga sam naučio lekciju jer sam samoga sebe na koncu upitao: 'Pa što to, jebote, radiš?' Razumijem potrebu za osvetom, no ona vodi samo ka još više osvete, ka više ubijanja i još više ubijanja.

Neeson je podijelio ovu crticu iz svojega života nakon što je zamoljen da otkrije nešto više o liku Nelsu Coxmanu kojeg glumi u filmu 'Cold Pursuit' i kojemu banda dilera ubije sina.

- Mislim da publika živi da to vidi, kazao je Neeson o nasilju na ekranu.

- Na taj način to mogu posredni proživjeti. Ljudi kažu: 'Ma da, ali nasilje na ekranu nagoni ljude da izađu van i nekog ubiju.' No, ja uopće u to ne vjerujem. Mislim da prosječni gledatelj misli: 'Da, udari ga! Udari ga!' I onda dobiju satisfakciju samo gledajući nekoga tko to izvede, a oni mogu otići iz kina i osjećati se na neki način zadovoljeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:48