ŠOKIRAO SVIJET

MEĐUNARODNI FILMSKI SUPERSTAR POKAZAO ŠTO ZNAČI BITI ISTINSKA ZVIJEZDA 'Dajem 714 milijuna $ u dobrotvorne svrhe. Imati novca ne znači biti sretan'

 
Chow Yun Fat sa suprugom Jasmine Tan
 REUTERS

Široka publika zna ga iz 'Tigra i zmaja' ili 'Pirata s Kariba: Na kraju svijeta', a filmofili ga pamte još iz 80-ih kada je u suradnji s Johnom Woo-om nanizao remek-djela akcijske kinematografije poput 'Ubojice', 'Bolje sutra' ili 'Hard Boiled'.

On je Chow Yun Fat (63) i najveća je azijska filmska zvijezda s impresivnom internacionalnom karijerom.

No za razliku od svojih kolega Chow Yun Fat se nikad nije razmetao bogatstvom, niti se uz njega vežu skandali. Superzvijezda koja živi skromnim životom i troši samo oko 100 dolara mjesečno, robu kupuje na sniženju, koristi javni prijevoz, a on i supruga ne jedu po skupim restoranima, već više vole ulične štandove.

Kao da sve to nije dosta, Chow Yun Fat ovih je dana šokirao svijet odlukom da sve svoje bogatstvo, koje iznosi oko 714 milijuna američkih dolara, u potpunosti dodijeli u humanitarne svrhe.

- Imati puno novca ne znači biti sretan. Moj je san biti normalna i jednostavna osoba. Najteža stvar u životu ne odnosi se na to koliko novaca možeš zaraditi, već kako pritom zadržati mirno stanje uma i živjeti ostatak života na jednostavan i opušten način, smatra ova filmska zvijezda.

Koliko je Chow Yun Fat prizemna i normalna osoba, najbolji govori činjenica da je tek nedavno kupio pametni telefon, nakon što mu je Nokia koju je kupio prije 17 godina konačno prestala raditi.

I dok se ostale zvijezde vole zabavljati sa starletema, on slobodno vrijeme provodi u džogiranju, a na pitanje novinara filmskog portala Jayne Stars zašto je odlučio donirati cijelo svoje bogatstvo, Chow Yun Fat uz smiješak odgovara:

- Taj novac ionako nije moj. Ja ga samo trenutno čuvam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:59