NAJTEŽA KATEGORIJA

ISPOVIJEST MIKEA TYSONA Prisjetio se burne mladosti: Ponudio sam čuvaru u ZOO-u 10.000 USD da me pusti u kavez da nokautiram tu zvijer nevina pogleda

 
Mike Tyson
 Profimedia, Press Association

Jedan od najpoznatijih boksača svih vremena, a ujedno i najmlađi boksač koji je odnio titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji sa 20 godina, Mike Tyson, u karijeri je bio spreman očito premlatiti svakoga, pa ne čudi da se jednom prilikom htio okušati s gorilom.

Boksačka je legenda otkrila da je prvo kasnih osamdesetih potkupio čuvara u zoološkom vrtu koji je njega i tadašnju suprugu Robin Givens pustio u obilazak van radnog vremena. Za 9.000 dolara omogućio im je privatnu šetnju među životinjama, a onda je dobio još jednu briljantnu ideju.

Danas 52-godišnjak je pred nastambom s majmunima uočio dominantnog alfa mužjaka među gorilama i poželio se okušati s njim u boksu. Čuvaru je ponudio još novaca da mu otvori kavez samo da bi ga nokautirao, piše The Sun.

- Platio sam čuvaru u zoološkom vrtu u New Yorku da pusti Robin i mene. Kad smo došli do kaveza gorila, vidio sam jednog kako maltretira sve ostale gorile oko sebe. Izgledali su tako moćno i snažno, ali oči su im djelovale poput nevinih očiju djeteta. Ponudio sam čuvaru 10.000 dolara da mi otvori kavez i dopusti da udarim nasilnog gorilu! Međutim, odbio je - ispričao je Tyson.

Unatoč ovom incidentu, bivši je boksač na glasu kao ljubitelj životinja. Obožava svoje golubove, a navodno je držao niz egzotičnih životinja poput tigrova za kućne ljubimce.

Mike je u međuvremenu prepoznao vrijednost industrije marihuane i prošli je tjedan snimljen kako uživa u velikom jointu. Vlasnik je 16 hektara velikog ranča u Kaliforniji za uzgoj ove biljke otkako je prošle godine uložio u taj biznis. Osim uzgoja na ranču ima i vlastitu školu, ‘Tyson Cultivation School’, u kojoj uči buduće poljoprivrednike kako uzgajati konoplju

Najavio je glazbeni festival na svom ranču s temom marihuane koji će se održati 23. veljače. Doduše, marihuana se na licu mjesta neće prodavati. Bivši je boksač već dugo zagovornik konzumacije marihuane, a čak je tvrdio da je bio napušen kad se 2000. borio s Andrewom Golotom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 23:19