ŽIVOTNI PAD

'Istina je! Prvo sam ih nahranio, potom dao tablete, a onda je na red došao seks'

 Ed Hille/Pool/File Photo / REUTERS

Jedan od većih seksualnih skandala u Hollywoodu još uvijek traje. Bill Cosby priznao je seksualne susrete s tinejdžerkama, vezu s agencijom koja mu je na tjednoj bazi slala manekenke na druženje te upotrebu barbiturata, a transkript sa saslušanja procurio je dok se iščekuje odluka hoće li biti suđenja.

Cosby je priznao da je 19-godišnjoj Theresi Serignese u Las Vegasu 1976. dao tablete metakvalona, psihoaktivnog lijeka koji nakon dugotrajnijeg uzimanja izaziva psihičku i fizičku ovisnost, te srčane i dišne smetnje. Metakvalon djeluje poput sedativa, barbiturata i daje se depresivnim bolesnicima. Priznao je i susret s drugom tinejdžerkom 2000. godine koja mu je pružila ‘ručno zadovoljstvo’.

Druga je tinejdžerka bila jedna od nekolicine djevojaka koje je agencija slala u Cosbyjev studio svaki tjedan. Glumac, danas 78-godišnjak, izjavio je na saslušanju da je djevojkama osigurao ‘jako, jako dobru hranu’, piše Daily Mail.

Actor and comedian Bill Cosby arrives for the second day of hearings at the Montgomery County Courthouse in Norristown, Pennsylvania, United States on February 3, 2016.   REUTERS/Ed Hille/Pool/File Photo
Ed Hille/Pool/File Photo / REUTERS

Bill Cosby se ovih dana mora pojaviti na sudu u Pennsylvaniji gdje će se konačno odlučiti hoće li optužba za kazneno djelo seksuallnog napastvovanja ići na suđenje.

Donosimo vam dijelove transkripta sa saslušanja u kojima Cosby priznaje davanje sedativa djevojkama i seksualne odnose.

O vezi s Theresom Serignese koja je nakon incidenta živjela s njim nekoliko tjedana

P: Jeste li joj dali metakvalone?

O: Da.

P: Kako su tablete djelovale na nju?

O: Postala je, kako smo onda govorili, omamljena.

P: Ona smatra da nije bila u stanju donijeti odluku je li sposobna za seks nakon toga. Mislite li da je to točno?

O: Ne znam… Prije koliko se godina to dogodilo? 1976? Susreo sam gđicu Picking u Las Vegasu. Našli smo se iza pozornice. Dao sam joj metakvalone. Nakon toga smo se poseksali.

O seksualnom odnosu s tinejdžericom

P: Rekla je da vam je napomenula da ne pije, vi ste je pozvali k sebi i dali joj amaretto. Sjećate li se da ste joj dali alkohol?

O: Ne.

P: Rekli ste joj da sjedne kraj vas na kauču, zagrlili je i počeli je masirati po ramenima i rukama. Je li to točno? To se dogodilo nakon što ste upoznali njezine roditelje.

O: Pojasnite mi vremensku odrednicu.

P: Imala je 17 godina, ali kroz period u kojem ste se poznavali, navršila je 18 ili 19 godina. Jednom prilikom kasnije vam je izmasirala penis losionom, je li tako?

O: Da.

P: Dakle, koristila je losion za masažu vašeg penisa i vi ste ejakulirali?

O: Bingo.

O tinejdžerici koja je podigla tužbu protiv njega

O: Nahranio sam je i popila je tri pića. Došli smo u dnevnu sobu, prošli smo kroz glumu, osnovne zakonitosti. Potom smo sjeli na kauč i legli zajedno. Bio sam iza nje.

P: Je li ležala ili sjedila?

O: Ležala je.

P: Je li zaspala?

O: Da.

P: Što ste vi radili nakon što je zaspala?

O: Ustao sam.

P: Jeste li se upuštali u bilo kakav seksualni kontakt s njom dok ste bili na kauču?

O: Ne.

P: Jeste li svjesni da je svjedokinja s te večere izjavila: ‘U nekom trenutku Cosby i žena su sjedili na kauču i Cosby joj je masirao leđa.’

O: Da.

P: ‘Cosby je zatim spustio hlače kako bi mu pružila oralno zadovoljstvo.’

O: Kako bi mi pružila oralno zadovoljstvo? Ne, to se nije dogodilo.

P: ‘Žena je odbila Cosbyja i odmah ju je glumčev vozač odveo kući.’

O: Ni to nije točno.

Cosby je također rekao da sam nikad nije uzimao metakvalone jer ga uspavljuju, a probao ih je kad mu ih je liječnik nakon jedne operacije prepisao.

Serignese je u intervjuu prije dvije godine rekla da je upoznala Cosbyja u Hiltonu u Las Vegasu 1976. godine te da ju je pozvao da se podruže nakon showa, kad joj je dao tablete. ‘Uzela sam ih, nisam ni znala što su, a nisam ni pitala. Mislim da sam bila malo zastrašena pa sam ih uzela. Sljedeće čega se sjećam je osjećaj drogiranosti i njega koji se seksa sa mnom.’ Unatoč tome, Theresa je s glumcem u njegovom penthouseu provela još nekoliko tjedana.

Playboy Magazine founder Hugh Hefner (R) and actor Bill Cosby arrive at a news conference at the Playboy Mansion in Los Angeles, California February 10, 2011.  Hefner has submitted to questioningunder oath in a lawsuit brought by a woman who has accused comedian Bill Cosby of sexually abusing her as a minor at the Playboy Mansion, her lawyer said on Friday.  REUTERS/Fred Prouser/File Photo
Fred Prouser/File Photo / REUTERS
Bill Cosby i Hugh Hefner

Drugu tužbu koju tek treba razriješiti podigla je Andrea Constand koja je glumca upoznala 2002. godine, godinama su se družili, a ona ga je zvala svojim mentorom. Njihove su izjave oprečne, no Constand ga je prijavila policiji još 2005., gotovo godinu dana nakon navodnog napada. Constand tvrdi da joj je dao tablete za koje je rekao da su biljne, a usto je popila malo vina. Probudila se satima kasnije, s podignutom majicom i raskopčanim hlačama, te je odmah pobjegla iz kuće.

Kroz sva ova saslušanja uz Cosbyja je njegova supruga Camille koja je također morala davati iskaze. Par se oženio 1964. godine i imaju četiri kćeri - Erinn, Ensu, Evin i Ericu. Najstariji sin Ennis ubijen je u pokušaju pljačke kad je imao 27 godina iz vatrenog oružja dok je mijenjao gumu kraj ceste 1997. godine.

Comedian Bill Cosby and his wife Camille (L) arrive at the Kennedy Center For the Performing Arts for the Mark Twain Prize for American Humor ceremony in Washington in this October 26, 2009 file photo. REUTERS/Mike Theiler/File Photo
Mike Theiler/File Photo / REUTERS
Bill Cosby i supruga Camille

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 22:31