JIMMY BENNETT

JAVIO SE GLUMAC KOJI TVRDI DA GA JE SEKSUALNO ZLOSTAVLJALA ASIA ARGENTO 'Nisam davao izjave jer sam se sramio i bojao'

Jimmy Bennett, Asia Argento
 Phil McCarten, Yves Herman / REUTERS

Američki glumac Jimmy Bennett (22) kaže da nije ranije izašao u javnost s optužbama za seksualno zlostavljanje protiv glumice Asije Argento (42) jer se sramio i zato što nije htio biti dio javne rasprave, piše The Hollywood Reporter.

"Mnogi hrabri muškarci i žene progovorili su o svojim iskustvima tijekom pokreta #MeToo i ja cijenim hrabrost koja je bila potrebna da to učine. Ja u početku nisam progovorio o svojoj priči jer sam se odlučio riješiti to privatno s osobom koja me oštetila", rekao je Bennett u izjavi za The Hollywood Reporter.

"Moja trauma je ponovno izašla na površinu kada se (Asia Argento) javila kao žrtva. Proteklih dana nisam davao izjave jer sam se sramio i bojao sam se biti dio javnog diskursa. Bio sam maloljetan kada se zbio taj događaj i pokušao sam pravdu istjerati na način koji mi je tada imao smisla jer nisam bio spreman suočiti se posljedicama koje bi se pojavile da je moja priča postala javnom."

"Tada sam vjerovao da ću biti stigmatiziran zbog percepcije koja vlada u našem društvu. Nisam mislio da će ljudi shvatiti taj događaj kroz oči tinejdžera. Tijekom života sam mora preći preko puno prepreka i ovo je još jedna prepreka s kojom ću se s vremenom suočiti. Htio bih preći preko ovog događaja i nastaviti sa svojim životom, bez šutnje", zaključio je Bennett.

Podsjećamo, The New York Times je u nedjelju objavio da se Argento u tajnosti nagodila s Bennettom jer ju je on optužio za seksualno zlostavljanje.

Bennett naime tvrdi da ga je 37-godišnja glumica napastvovala u kalifornijskom hotelu kada je on imao 17 godina. Dob za pristanak u toj državi je 18. Bennettovi su odvjetnici tada glumici poslali pismo u kojem joj se prijeti tužbom, a kao dokaze su priložili njezine fotografije s Bennettom na kojima su oboje napola obučeni.

Glumica je navodno Bennettu isplatila 380 tisuća dolara i to je učinila u studenom 2017. godine, svega mjesec dana nakon što je i sama optužila holivudskog mogula Harveyja Weinsteina za seksualno zlostavljanje.

Argento je isprve porekla da je imala spolne odnose s Bennettom, a rekla je i da je novčana nagodba bila ideja njezinog tadašnjeg dečka, pokojnog pisca i televizijske ličnosti Anthonyja Bourdaina.

TMZ je međutim u srijedu objavio razgovor Argento i nepoznate osobe u koju opovrgava njezine tvrdnje da se nije upustila u spolne odnose s Bennettom. "Poseksali smo se, ali je bilo čudno. Nisam znala da je malodoban dok mi nije došlo prijeteće pismo", rekla je Argento u tom razgovoru koji se prema svemu sudeći dogodio nakon objave članka u The New York Timesu. "Javnost ne zna ništa, osim što je napisano u (The New York Timesu). Što je jednostrano. Prijeteće pismo. Taj me napaljeni klinac zaskočio", također je rekla glumica.

TMZ je uz SMS poruke razgovora Argento i nepoznate osobe objavio i jednu od četiri fotografije koje je Bennett navodno snimio u hotelskoj sobi u kojoj se dogodio incident u pitanju.

Argento priču više nije komentirala, a Bennett je putem svog odvjetnika zatražio privatnost kako bi mogao pripremiti odgovor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:22