NA METI KRITIČARA

'JAVNO POZIVAŠ NA MALTRETIRANJE, SRAMI SE! TREBA TI DATI OTKAZ!' Poznata voditeljica narugala se urođenoj mani Joaquina Phoenixa, javnost podivljala

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 16.01.2020. u 15:25

Los Angeles, CA - Wendy Williams issues apology for mocking Joaquin Phoenix's 'cleft lip' on her talk show. Williams finally apologized for making cruel comments about Oscar-winning actor Joaquin Phoenix's cleft lip scar. The talk show host said sorry to the cleft community, while encouraging viewers to 'learn more' about supporting the community. She also promised to donate money to Operation Smile and the American Cleft Palate-Craniofacial Association to help families dealing with the condition. Her apology came in a reply to Canadian football player Adam Bighill, who had been a vocal critic of the star's comments. He was born with the condition and whose infant son Beau also has a cleft palate. Bighill reached out to Wendy for five days before finally getting an apology. It was sharing a photo of son Beau right before the infant went into surgery which finally seemed to resonate with the hostess. She replied to his tweet saying:
The Wendy Williams Show / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

Wendy Williams (55) u Sjedinjenim Američkim Državama slovi kao jedna od najvećih radijskih i televizijskih zvijezda, ali ono što je nedavno napravila u vlastitom TV talk showu "The Wendy Williams Show", koji se emitira još od 2008. godine, razbjesnilo je javnost.

Voditeljica se, naime, u spomenutoj emisiji narugala slavnom glumcu Joaquinu Phoenixu (45) komentirajući kako ga "prodorne oči zbilja čine privlačnim, ali istodobno izgleda i prilično čudno s tim ožiljkom na gornjoj usni".

- Kako se to zove? Je li zečja usna, rascjep usne i nepca? - "ispalila" je Wendy, no još gore od te grube izjave bilo je njezino opisivanje glumčeve anomalije lica - na sebi samoj.

Prvi koji je reagirao na neprihvatljivo ponašanje poznate voditeljice bio je Adam Bighill (31), igrač američkog nogometa, koji je i sam rođen s tzv. zečjom usnom, a zbog iste urođene malformacije morao je biti operiran i njegov sinčić Beau.

- Njezini postupci su grozni, neprihvatljivi i uvredljivi te javno pozivaju na maltretiranje - napisao je sportaš na Twitteru, a nedugo poslije njega na Wendy Williams obrušila se i slavna pjevačica Cher.

- Sva ta djeca veći dio svojih života osjećaju strah, ali bore se i ne gube nadu da će jednoga dana i oni izgledati normalno... Wendy, srami se! Tko si ti uopće? Treba ti dati otkaz - poručila je Cher, koja godinama volontira za američku udrugu koja se brine za djecu s kraniofacijalnim disformijama.

 

Sama Williams na kraju se na Twitteru ispričala zbog okrutnih komentara na račun Joaquina Phoenixa, a obećala je i donirati novac za operacije kako bi pomogla obiteljima koje se bore s ovim stanjem.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo