SIA

JEDNA OD NAJVEĆIH PJEVAČKIH ZVIJEZDA OTKRILA DA BOLUJE OD RIJETKOG SINDROMA Pati od kroničnih i teških bolova, pretjerane rastezljivosti kože...

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.10.2019. u 09:55

8 December 2013 - Hollywood, California - Sia Furler. 15th Annual TrevorLive Los Angeles Benefit held at The Hollywood Palladium. Photo Credit: Byron Purvis/AdMedia/ADMEDIA_adm_TrevorLive2013_BP_312/Credit:Byron Purvis/AdMedia/SIPA/1312090919, Image: 226011809, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Byron Purvis/AdMedia / Sipa Press / Profimedia
Byron Purvis/AdMedia / Sipa Press / Profimedia

 

Australska pop zvijezda Sia otkrila je u objavi na društvenim mrežama da boluje od neurološke bolesti zbog koje pati od kroničnih bolova.

Pjevačica i kantautorica napisala je na Twitteru da ima Ehlers-Danlosov sindrom (EDS), rijetku nasljednu bolest kolagena koju karakterizira pretjerana pokretljivost zglobova, pretjerana rastezljivost kože i krhkost svih tkiva. Može uzrokovati jaku bol u zglobovima i izniman umor, piše BBC.

43-godišnja Sia poznata je po tome da ne otkriva previše detalja o svom privatnom životu, a lice redovno skriva ispod neobičnih perika i modnih dodataka. Osim što je sama otpjevala niz hitova, autorica je pjesama za Rihannu, Beyonce, Katy Perry i Adele koje su se također našle na top ljestvicama.

- Želim samo poručiti svima onima koji pate od neke boli, bilo fizičke ili emocionalne, volim vas, ne odustajte! Bol je demoralizirajuća, ali niste sami - napisala je na Twitteru u petak.

 

Prema podacima Britanske nacionalne zdravstvene organizacije, postoje tri tipa EDS-a i dok su nek oblici blagi, neki mogu dovesti i do invaliditeta.

Sia je već javno progovorila o ovisnosti o alkoholu i lijekovima protiv bolova, no prošle je godine na društvenim mrežama otkrila da je već osam godina trijezna.

MOSCOW, RUSSIA - AUGUST 4, 2016: Australian singer-songwriter Sia (Sia Furler) performs at Crocus City Hall. Artyom Geodakyan/TASS, Image: 296176468, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Artyom Geodakyan / TASS / Profimedia
Artyom Geodakyan / TASS / Profimedia
 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo