OD NEŽELJENOG LICA DO ZVIJEZDE

JENNIFER ANISTON 'Da smršavim? Ne hvala, previše volim sendviče od bijelog kruha. S majonezom. I shakeove. I pomfrit s umakom'

 
glumačka ekipa iz TV serije 'Prijatelji'
 Profimedia, Visual movies

Jennifer Aniston (50) definitivno je ultimativna holivudska slatkica i miljenica ne samo Amerike, nego cijeloga svijeta. A sve je počelo još 1994. godine, kad je simpatična Jenn dobila ulogu Rachel Green u popularnoj TV seriji "Prijatelji".

No glumici, koja je 2016. proglašena najljepšom ženom u svijetu, dugo je trebalo da je Hollywood napokon prihvati - barem tako u novoj knjizi, objavljenoj povodom 25. godišnjice od početka emitiranja "Prijatelja", tvrdi njezin autor Saul Austerlitz.

- Govorili su joj da je predebela za dobre uloge. Velike face zahtijevale su od nje da smršavi barem deset kilograma. Htjeli su da na audicijama nosi body, steznik...

Realno, Jennifer nikad nije bila debela, no kamera dodaje kilograme, a agentica joj je to odlučila reći, ma koliko god to grozno zvučalo - piše u knjizi "Generation Friends: An Inside Look at the Show That Defined a Television Era".

, Image: 434169351, License: Rights-managed, Restrictions: Contributor usage restriction: Advertising and promotion, Consumer goods, Direct mail and brochures, Indoor display, Internal business usage, Commercial electronic, Personal use., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy
Jennifer Aniston

Aniston je isprva ignorirala negativne povratne informacije koje joj je prenosila agentica - bila je itekako buntovna i ustrajna u vlastitoj borbi protiv holivudskih stereotipa.

- Sendviči s majonezom... Majoneza na bijelom kruhu, to mi je bilo nešto najukusnije! A tek shakeovi, pomfrit s umakom - na to se svodila moja prehrana. Sad znam da je to bilo loše, da sam trebala biti pametnija, ali...

U svakom slučaju, drago mi je što su me loši komentari ipak uspjeli natjerati da počnem paziti na svoje zdravlje. Drago mi je što sam imala dovoljno pametnu i izravnu agenticu koja mi se nije ustručavala reći da ću zbog tih nekoliko kilograma viška sama sebi sabotirati karijeru - izjavila je svojedobno Jennifer.

Dodala je kako su joj dijete i izbacivanje omiljenih namirnica iz jelovnika jako teško padali, no danas je svjesna kako joj je upravo mršavljenje donijelo ulogu života - onu u "Prijateljima".

A sad, na pragu 51., Aniston se, kaže, osjeća bolje nego ikad.

- Godine zapravo ništa ne mijenjaju. Ne osjećam se drugačije, a zašto i bih?! Jedino me živcira kad se za nas zrele žene govori da 'izgledamo dobro za svoju dob'... Trebali bismo biti oprezniji s takvim izrazima i etiketiranjem žena općenito - zaključila je glumica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:24