AUTORICA HARRYJA POTTERA

J.K. Rowling se ispričala dječaku u invalidskim kolicima i njegovim roditeljima nakon što je Trumpa optužila da se s mališanom odbio rukovati

 
 Andrew Kelly / REUTERS

Autorica legendarnog 'Harryja Pottera' J.K. Rowling ispričala se nakon što je, kako se pokazalo, pogrešno optužila američkog predsjednika Donalda Trumpa da se nije htio rukovati s jednim dječakom s posebnim potrebama.

Omiljena spisateljica kazala je da je Trump imao "užasnu" reakciju kad je izbjegao pozdraviti dječaka u kolicima, što je navodno vidjela na jednoj snimci. O toj situaciji izvijestila je na svom Twitter profilu koji prati više od 11 milijuna ljudi.

No, uskoro se javila majka dječaka: 'Može li netko molim vas ovo poručiti ovo J.K. Rowling: Trump nije ignorirao mog sina i Monty se nije niti pokušao rukovati s njim.'

Spisateljica, koja je još od predizborne kampanje žestoki i javni kritičar američkog predsjednika, vrlo brzo se ispričala putem serije tvitova.

- Moji tvitovi o dječaku u invalidskim kolicima nisu vjerodostojno pokazali situaciju koja se dogodila, što mi je potvrđeno iz više izvora. Očito sam preko toga projicirala vlastitu osjetljivost na probleme s kojima se susreću osobe s posebnim potrebama, a koje se često susreću s ignoriranjem od strane društva. To je uzrokovalo stres dječaku i njegovoj obitelji, i iskreno se ispričavam - poručila je Rowling.

Trumpu se, pak, nije ispričala, a prijašnje tvitove je obrisala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:21