PROMJENE U MONARHIJI

JOŠ JEDAN DOKAZ DA MEGHAN MARKLE IMA POSEBAN TRETMAN KOD KRALJICE 'Čini se da 92-godišnja Elizabeta sve manje drži do formalnosti'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 06.06.2018. u 09:31

Profimedia, Uppa entertainment, Zuma Press

Meghan Markle i kraljica Elizabeta uskoro će krenuti na prvo službeno solo putovanje, bez pratnje muževa. Odmah nakon što se vojvotkinja od Sussexa vrati s medenog mjeseca, čija se lokacija još uvijek drži u tajnosti, sa suprugovom će bakom otputovati u Chester na otvorenje kulturnog centra. Potom će prisustvovati svečanom ručku u Gradskoj vijećnici i to će biti njeno prvo službeno pojavljivanje bez princa Harryja.

Ovaj prestižni poziv mediji i javnost vide kao još jedan primjer galantnog ulaska bivše američke glumice u monarhiju i svojevrsne protekcije, barem u odnosu na Kate Middleton, ženu starijeg brata, princa Williama. Naime, Kate je taj poziv dobila tek godinu dana nakon izmjene zavjeta, piše Yahoo.

‘Najnezaboravniji trenutak bio mi je put u Leicester. Išla sam bez Williama pa sam bila prilično prestrašena. Međutim, kraljica mi je cijelo vrijeme pružala podršku. Činjenica da je izdvojila vrijeme i pobrinula se da ja budem sretna i da paze na mene, što je u svemu što ona radi vjerojatno mali segment, meni je pokazalo koliko je zapravo brižna’, rekla je vojvotkinja od Cambridgea u dokumentarcu ‘Naša kraljica’ 2016.

Službeni put u društvu kraljice velika je stvar, no stručnjakinja za kraljevsku obitelj Kelly Lynch smatra da se ne radi o specijalnom tretmanu: ‘Kad su se Kate i William vjenčali, kraljica im je odobrila ‘slobodan period’ kako bi živjeli što je normalnije moguće. Kad je William prihvatio ulogu u spasilačkom vojnom projektu, kraljica je odlučila da je vrijeme odvesti Kate na turneju.’

Čini se da je kraljica vodila velike unutarnje bitke zbog odnosa sina princa Charlesa i Diane i da je zbog toga imala zadršku prema pridošlicama u obitelji. PopSugar je prije vjenčanja pisao da su se kraljica i Kate tijekom njezine petogodišnje veze s Williamom čak susretale na nekim događanjima, bile u istoj prostoriji, no nisu se upoznale niti imale ikakve interakcije.

S druge strane, kraljica je Meghan Markle upoznala pet dana prije Božića i samo mjesec dana nakon objave zaruka za princa Harryja.

Lynch ipak smatra da kraljica s godinama sve manje drži do formalnosti, da nije više toliko kruta, te da sigurno nenamjerno favorizira Meghan.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo