ALTERNATIVNA GLUMICA

KANADSKA LIJEČNICA POPLJUVALA SEKSUALNU TERAPIJU POZNATE HOLIVUDSKE GLUMICE 'Umetanje jaja od žada u rodnicu ne samo da je smiješno, nego i opasno'

 GETTY/goop.com

Kanadska liječnica Jennifer Gunter na svom blogu oštro je kritizirala glumicu Gwyneth Paltrow i njezinu objavu o benefitima i učincima jaja od žada - poludragog kamena koji se često upotrebljava pri raznim masažama, wellnessima, kristaloterapijama te Reiki ili Feng Shui tretmanima. Paltrow, doduše, na svojoj web stranici dotični kamen nije predstavila u navedenim kontekstima, već ga za 66 dolara prodaje u svrhu ozdravljenja i uravnoteženja ženskog reproduktivnog sustava.

Pozivajući se na tradicionalnu kinesku medicinu, ali i ne manje važna iskustva koja donosi u popratnom intervjuu s prijateljicom i energetskom terapeutkinjom Shivom Rose, poznata glumica tvrdi da jaje od žada uklanja nakupljenu negativnu energiju, a postavljenjem tog kamena u rodnicu žena održava mišićni tonus te postiže veći sklad sa svojim tijelom, pojačava seksualnu želju te lakše doživljava orgazam.

Specijalistica ginekologije Jennifer Gunter, ponukana učestalim pitanjima svojih pacijentica odlučila je odgovoriti Paltrow, ne suzdržavajući se od sarkazma, ali i medicinski dokazanih činjenica.

'Umetanje jaja od žada u rodnicu ne samo da je neučinkovito, nego i štetno po zdravlje žene', tvrdi Gunther navodeći kako postoji opravdana opasnost od raznih infekcija, pa i sindroma Toksičnog šoka - rijetke, ali po život opasne komplikacije bakterijske infekcije.

Ginekologinja se osvrnula i na Gwynethin prijedlog o korištenju jaja od žada pri hodanju. Napominje kako mišići karlice nisu namijenjeni neprekidno kontraktirati te kako pate i drugi mišići u okruženju spolnog organa te, uz navedene opasnosti, žena može izgledati u najmanju ruku smiješno pokušavajući pri hodu zadržati jaje u rodnici.

Za kraj, Dr. Gunther navodi kako je jedina provjerena i relevantna informacija koju je Gwyneth navela ona o konzultiranja liječnika prije uporabe jaja od žada u spomenutu svrhu te ju, nudeći besplatan savjet, moli da da ne koristi i ne promovira ovaj alternativni pristup osvježenja seksualnog života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:31