POSRNULA ZVIJEZDA

KEVIN SPACEY STIGAO NA PRVO ROČIŠTE, SUDNICU OPKOLILI NOVINARI Glumac optužen za seksualni napad tvrdi da nije kriv, prijeti mu pet godina zatvora

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 07.01.2019. u 23:43

Actor Kevin Spacey arrives to face a sexual assault charge at Nantucket District Court in Nantucket, Massachusetts, U.S., January 7, 2019. REUTERS/Brian Snyder
Brian Snyder / REUTERS

Kevin Spacey stiže na sud u Nantucketu

Bivša zvijezda serije 'Kuća od karata' Kevin Spacey pojavio se u ponedjeljak na sudu zbog optužbi da je seksualno napao 18-godišnjaka kojeg je prethodno napio u kafiću u Nantucketu prije više od dvije godine.

Oskarovac se nije izjasnio o krivnji na okružnom sudu u Nantucketu, nakon što je prošloga mjeseca optužen za nedolično ponašanje i seksualni napad.

Spacey (59) je u sudskim dokumentima naveo kako se planira izjasniti da nije kriv.

Odjeven u sivo odijelo s kravatom, Spacey nije ništa rekao na kratkom pripremnom ročištu. Sudac mu je naredio da ne stupa u kontakt sa žrtvom.

Nantucket, otok uz obalu Massachusettsa koji je u siječnju obično miran i tih, bio je krcat reportažnim kolima i novinarima.

Slavni glumac jedan je od brojnih muškaraca u svijetu šoubiznisa i politike optuženih za spolno napastovanje otkako su optužbe protiv filmskog producenta Harveyja Weinsteina 2017. pokrenule pokret #MeToo.

Spacey se našao pod povećalom kada ga je u listopadu 2017. glumac Anthony Rapp optužio da ga je pokušao zavesti 1986. kada je Rapp imao 14 godina. Spacey se ispričao za nedolično ponašanje.

Bude li osuđen, Spaceyju prijeti kazna od pet godina zatvora.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo