LEGENDARNI ROKER

KOJA SE PROBUDIO IZ KOME I OPORAVLJA SE Osnivač i frontmen Discipline kičme pretrpio moždani udar u Engleskoj, bio je u induciranoj komi

 
 Mladen Pobi / CROPIX

Dušan Kojić Koja (58), glazbenik, pjevač, tekstopisac i frontmen Discipline kičme, probudio se iz kome nakon moždanog udara koji je pretrpio prošli tjedan, i oporavlja se, pišu Večernje novosti.

Vijest je na profilu na Twitteru potvrdio novinar Galeb Nikačević:

- Probudio se Koja iz kome prije nekoliko dana i polako se oporavlja.

Koja, poznat po nizu hitova i suradnji s najvažnijim novovalnim glazbenicima na ovim prostorima, moždani je udar doživio početkom prošlog tjedna u Engleskoj gdje je otputovao u posjet sestri.

Hitno je hospitaliziran u jednoj tamošnjoj bolnici i danima se nalazio u induciranoj komi kako bi mozak dobio vremena za oporavak.

Koja je već 40 godina na glazbenoj sceni. Prvo se pridružio Milanu Mladenoviću u bendu Limunovo drvo, no ubrzo su s bubnjarom Ivicom Vdovićem Vdom osnovali legendarni trio ‘Šarlo Akrobata’ čiji je jedini album ‘Bistriji ili tuplji čovek biva kad…’ dosegao kultni status.

Disciplinu kičme osnovao je 1981. i s njima je izdao niz hitova, ‘Tata i mama’, ‘Ja imam šarene oči’, ‘Buka u modi’, ‘Da li ti znaš za neki drugi ritam, a skladao je i glazbu za jednu priču u filmu ‘Kako je propao rokenrol’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:52