PRIJETI MU ZATVOR

KONAČNI PAD NEKOĆ OMILJENOG KOMIČARA IZ OBITELJSKIH SERIJA Bill Cosby proglašen krivim za brutalno seksualno zlostavljanje, podivljao u sudnici

Bill Cosby nakon izricanja presude
 Brendan McDermid / REUTERS

Američki komičar i glumac Bill Cosby (80) proglašen je krivim za seksualno zlostavljanje Andree Constand na svojem imanju 2004. godine, piše The Washington Post.

Porota u Pennsylvaniji proglasila je Cosbyja krivim po sve tri točke optužnice i prijeti mu zatvorska kazna od 15 do 30 godina. Cosby je prema pisanju Associated Pressa nakon odlaska porotnica iz sudnice ustao i počeo urlati. Navodno je opsovao tužitelja Kevina Steelea, a moglo ga se čuti i kako kaže "da mu ga je dosta".

The Washington Post pak piše da je Cosby eksplodirao od bijesa kada je Steele zatražio da mu se pravo na jamčevinu ukine te da bi zbog pristupa privatnom zrakoplovu mogao pobjeći iz Sjedinjenih Američkih Država. "On nema zrakoplov!", zaurlao je Cosby. "Ništa ne zna!"

"Ovo je pobjeda ne samo za nas 62 koje smo progovorile, nego za sve žrtve spolnog zlostavljanja, žene i muškarce", kazala je Lily Bernard, jedna od mnogih žena koje ga optužuju za zlostavljanje.

Prvo suđenje u ovom slučaju poništeno je u lipnju 2017. godine, a ponovno je suđenje obilježila ratoborna atmosfera.

Cosbyja se teretilo da je Constand prvo omamio drogom te da ju je poslije toga seksualno zlostavljao. Constand je u to vrijeme imala 30 godina te je radila kao službenica ženske košarkaške momčadi Sveučilišta Temple. Cosby je tada bio u svojim 60-ima i mentorirao je Constand.

Komičar je tvrdio da je njihova veza bila sporazumna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 01:31