SKANDAL NA SVEUČILIŠTU

'KUĆANICA' PRIZNALA KRIVNJU ZA DAVANJE MITA Tužiteljstvo traži do deset mjeseci zatvora i novčanu kaznu, glumica: 'Žao mi je, prihvaćam odgovornost'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 14.05.2019. u 15:04

Felicity Huffman leaves Boston Federal court after pleading guilty in relation to charges stemming from the college admission scandal better known as Varsity Blues.
13 May 2019, Image: 432930037, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

Felicity Huffman na odlasku iz sudnice u Bostonu

 

Američka glumica koja se proslavila ulogom u popularnoj TV seriji ‘Kućanice’, Felicity Huffman, u ponedjeljak je priznala krivnju za davanje mita za upis djeteta na prestižno sveučilište.

Huffman je bila u suzama dok je priznavala krivnju u sudnici u Bostonu, ali i dok je otkrivala kako joj je kći patila od poteškoća s učenjem tijekom školovanja, piše TMZ.

Pomoćnik glavnog tužitelja rekao je da će vlasti tražiti zatvorsku kaznu od četiri do deset mjeseci i 20.000 dolara kazne. Napomenuo je i da su bili blagi u optužbama prema Huffman, zbog priznanja, a mogli su je goniti i za pranje novca kao će goniti Lori Loughlin, također poznatu glumicu, i druge koji nisu pristali na priznanje i nagodbu.

Felicity Huffman na sud u Bostonu stigla je u pratnji brata Moorea koji ju je čvrsto držao za ruku. Kazna bi joj trebala biti izrečena u rujnu.

Ona je samo jedna od 24 osobe koje su pristale priznati krivnju. Huffman je Ricku Singeru platila 15.000 dolara da ‘popravi’ takozvane SAT testove, koji su najbliži našim prijemnim ispitima. Singer joj je dao dvostruko više vremena za rješavanje, a kasnije je i prepravio neke odgovore.

Felicity je nakon izbijanja skandala objavila priopćenje u kojem je istaknula da se srami zbog boli koju je nanijela kćeri i obitelji: ‘U potpunosti prihvaćam krivnju i s dubokim žaljenjem prihvaćam punu odgovornost za svoje postupke te ću isto tako prihvatiti i posljedice.’

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo