SLOBODAN STOJADINOVIĆ

KUM ŠABANA ŠAULIĆA O POSLJEDNJIM SATIMA ŽIVOTA SLAVNOG PJEVAČA 'Bio je malo nervozan, sav je bio čudan, kao da ga je neka nesreća vukla'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 18.02.2019. u 11:21

Beograd, 221115.
Svadbena vecer mladenaca Igora Kojica i Severine Vuckovic odrzana je u beogradskom hotelu Crown Plaza s oko 500 uzvanika.
Na fotografiji: Saban Saulic.
Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
Peđa Milosavljević / CROPIX

Slobodan Stojadinović, kum ‘kralja narodne glazbe’ Šabana Šaulića, prošao je s teškim ozljedama u strašnoj prometnoj nesreći na njemačkom autoputu u kojem je Šaulić poginuo. Stojadinović je za Blic ispričao detalje koji su prethodili odlasku na aerodrom.

- Do pola četiri smo imali nastup u klubu. Onda smo se dogovorili da, pošto imamo avion rano ujutro, legnemo u hotelu i da ga probudim u 6 i 15 sati. To je bio dogovor. Došao sam u sobu, sat vremena sam spavao i u 6 i 15 me budi telefon. Ustajem, a u tom trenutku Šaban je već bio budan i spreman, te mi lupa na vrata. I pitam ga: ‘Pa zašto žuriš?’ A on mi kaže: ‘Pa hajde, molim te, brzo, zašto kasniš? Žurimo!’ Malo mi čudno bilo zašto me zove i zbog čega, nikada prije nije tako. Imali smo još tri sata do polijetanja njegovog aviona. Brzo sam se obukao, spustio, ušli smo u auto. Krenuli, bio je malo nervozan i tu mi je zamjerio što ga nisam probudio tri minute ranije. Pazite, tri minute, nisam mogao vjerovati. Sav je bio čudan - ispričao je Stojadinović.

Dodao je i da je tijekom nastupa pjevač nekako bio nestrpljiv:

- Svo vrijeme dok je pjevao gledao je na sat, jedno pet puta. Kao da je negdje jurio i žurio, kao da ga je neka nesreća vukla. Dok smo putovali, pričali smo o našim ljudima koji ovdje dobiju penziju, a umru ovdje. I ništa ne prožive - prisjetio se.

Prije polaska su još komentirali slaba svjetla na automobilu, a Mirsad Kerić, glazbenik koji je vozio, rekao je da nešto ne radi pa će uključiti duga svjetla.

- Nismo pet riječi progovorili i onda bam! Neki radovi na putu su bili, te se sve iz tri trake sužavalo u jednu. Naletjelo je drugo vozilo na nas odostraga, a Mirsad koji je vozio, je kočio. Sjedio sam iza, a ispred mene je sjedeo Šaban. Iza Mirsada je bio njegov instrument sintisajzer, a kažu da je od njega dobio težak udarac u glavu. Od siline kompletan gepek nam je nabio skroz naprijed - opisao je stravičnu scenu Stojadinović.

Dodao je kako je nakon nesreće nekoliko puta padao u nesvijest i budio se. Gledao je kako liječnici oživljavaju Mirsada. Pitao je za Šabana, vidio puno kola Hitne pomoći, a onda su ga prevezli u bolnicu. Mobiteli su im nemilo zvonili, najupornija je bila Šabanova supruga Gordana.

Šabanov kum nije životno ugrožen, ali je pretrpio višestruke teške ozljede. Ima šest slomljenih rebara, oštećenje arterije zbog puknuća vratnog kralješka. Ima još niz ozljeda zbog kojih se ne može pomaknuti iz kreveta, no najvjerojatnije će se oporaviti, rekao je za Blic.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo