RAZLJUTILA JE PITANJEM

LEGENDARNA GLUMICA OTKRILA KAKO JE NOVINARKU GAĐALA TABLETAMA 'Sve novine su pisale o tome. Izvadila sam tablete iz torbe i gađala je njima'

 Jugoslovenska i Slovenska kinoteka

Poznata glumica Milena Dravić iza sebe ima bogatu filmsku, televizijsku i kazališnu karijeru, ali i niz anegdota iz filmskog života.

Svoju prvu ulogu ostvarila je već sa 16 godina, snimila je 90 filmova, brojne TV emisije te kazališne predstave. Iza sebe ima tri braka, no najvažniji joj je treći, s pokojnim Draganom Nikolićem.

Za srpski je Kurir ispričala kako se jednom zgodom na filmskom festivalu u Cannesu družila s Jackom Nicholsonom, Johnom Lennonom i Yoko Ono.

Prišla joj je jedna američka novinarka i pitala je ‘znaju li Jugoslavenke za kontracepciju’. Novinarka je pitanje postavila jer je Jugoslavija u to vrijeme bila zatvorena prema zapadu, no glumicu je pitanje razljutilo.

‘Oduševljena u takvom društvu dobivam pitanje te novinarke. A kako sam se tih dana mučila s migrenom, umjesto odgovora, sjetila sam se tableta protiv migrene. Izvadim ih iz torbe i gađam je njima. Sve novine su pisale o tome, a ruska Literatura gazeta je napisala da sam se neprimjereno ponašala. To me umalo stajalo i uloge u čuvenom filmu ‘Bitka na Sutjesci’. Nikola Popović, producent ‘Sutjeske’ javio mi je da neću igrati u tom filmu’, rekla je Milena koja je na kraju ipak dobila ulogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:34