STARA ŠKOLA VS. MODERNE METODE

LEGENDARNA ZLICA IZ ‘DINASTIJE’ POPLJUVALA KOLEGICU ZBOG PREHRANE 'Ne jede ništa osim kozjeg mlijeka tjedan dana? Pa što je to? Obična budalaština...'

 Mario Anzuoni / Luke MacGregor / REUTERS

Premda će većina stručnjaka pod pojmom ‘zdrava prehrana’ misliti na raznovrsnu i uravnoteženu prehranu s naglaskom na voću, povrću i vlaknima, zvijezde i poznate osobe redovno propagiraju neki oblik prehrane, koji su nutricionisti skrojili samo za njih, no tako savršeno funkcionira i toliko su uvjereni u djelotvornost da je savjetuju ostatku svijeta.

Među poznatijim zagovarateljima zdravog života i prehrane svakako je glumica Gwyneth Paltrow koja je zbog svojih radikalnih stavova često na meti kritika, posebno kad se radi o bizarnim dijetama koje primjerice podrazumijevaju konzumiranje samo jedne namirnice kroz više dana, radi detoksikacije organizma.

Ovaj put se od komentara nije suzdržala legendarna ‘zlica’ iz nekad popularne TV serije ‘Dinastija’, Joan Collins, koja kaže da su njezine metode ‘najobičniji hir’.

U razgovoru za LBC Radio 83-godišnja glumica nije štedjela uvrede na račun 44-godišnje kolegice koja je nedavno otkrila da povremeno pribjegne ‘čišćenju kozjim mlijekom’ tijekom kojeg u toku tjedan dana pije samo kozje mlijeko ‘kako bi očistila organizam od parazita’, pišu britanski mediji.

‘Što je to što radi… Tjedan dana ne jede ništa, nego samo pije kozje mlijeko. Što to znači? Pretpostavljam da je to samo hir, budalaština… Gledam sve te ljude koji hodaju sa zdravim, zelenim sokovima, s keljom i kvinojom, koji imaju okus po kartonu. Zeleni čaj je odvratan. Poput tinte je. Ujutro popijem veliku šalicu jakog čaja i dvije šalice crne kave. Mislim da ima previše tog čišćenja organizma’, rekla je Collins.

Vremešna je glumica već ranije govorila o vlastitim principima prehrane. Smatra da se hrani zdravo jer jede raznovrsnu hranu, dobre namirnice te puno voća i povrća: ‘Kvaliteta onoga što pripremite jednako je važna kao i kvaliteta namirnica koje koristite. Trudim se jesti raznovrsno, a koristim i dodatke prehrani, vitamine C i E.’

Gwyneth je obožavatelje već poticala da iz prehrane izbace gluten, mliječne proizvode, kukuruz, soju, kofein, alkohol, šećer, crveno meso, školjke i bijelu rižu. O svojoj je zdravoj prehrani napisala i knjigu te je posljednjih godina sve češće u medijima zbog ove teme.

Joan Collins iza sebe ima 62 godine glumačke karijere, a proslavila se kao Alexis Colby u hit seriji osamdesetih, ‘Dinastija’. Gwyneth Paltrow su zapazili nakon uloge u trileru ‘Sedam’ iz 1995., no unatoč velikom glumačkom uspjehu danas je eksponiranija zbog stila života.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:25