QUINCY JONES

LEGENDARNI GLAZBENIK I JEDAN OD NAJVEĆIH PRODUCENATA SVIH VREMENA 'Beatlesi nisu imali pojma o sviranju, a Michael Jackson je ukrao pjesme'

 
Quincy Jones
 Danny Moloshok / REUTERS

Nakon što se Quincy Jones (84) nedavno pohvalio kako je unatoč poodmakloj dobi i dalje seksualno aktivan te navodno ima čak 22 ljubavnice diljem svijeta, legendarni glazbenik nastavlja s kontroverznim intervjuima.

Ovoga puta Vultereu je otkrio što zapravo misli o nekima od velikih zvijezdi s kojima je surađivao.

Iako i danas mnogi smatraju da su Beatlesi najveći band svih vremena, Quincy baš i nema riječi utjehe.

- Beatlesi? Strašno... Paul McCartney je najgori basist kojeg sam u životu čuo, a Ringo Starr i njegovo bubnjanje. Molim vas, jel' možemo o nečemu drugom pričati - kazao je Jones.

Quincy je posebno naglasio snimanje za Ringov debi album 1970. godine.

- Satima smo radili na jednoj pjesmi, a onda više nisam mogao. Rekao sam Ringu da ode na pivu, a onda sam pozvao jazz bubnjara Ronnia Verrella koji je sve riješio u 15 minuta - prisjeća se Jones

Ništa blaži nije bio niti prema preminulom kralju popa Michaelu Jacksonu, s kojim je surađivao na brojnim albumima, pa i na najpoznatijem - 'Thrilleru'.

- Istina, bili smo prijatelji, ali on je bio pohlepan čovjek koji je krao pjesme svojih kolega. Recimo 'Billie Jean', taj rif je ukrao iz pjesme Donne Summer 'State of Independence', koju sam ja producirao a on pjevao back vokale. Žao mi je što s ovim izlazim u javnost, ali Michael je ukrao puno stvari. Note ne lažu - kazao je Jones.

Slična je situacija, tvrdi Jones, bila i s još jednim hitom po kojem pamtimo Michaela Jacksona.

- Nije priznao nikakv doprinos klavijaturistu Gregu Phillanganesu za 'Don't Stop 'Til You Get Enough', a čovjek je zaslužio barem 10 posto tantijema, ali takav je bio Michael. Pohlepan... - tvrdi slavni producent.

Također, Jones tvrdi kako je Michael Jackson definitivno bio zlostavljan kao dijete.

- Često sam ga znao zezati oko njegovih plastičnih operacija. On bi se pravdao kako je to zbog neke bolesti. S***e. Imao je problema oko svog izgleda jer mu je otac govorio da je ružan i zlostavljao ga - tvrdi Jones.

Lijepih riječi nije bilo ni za jednu od najvećih ženskih pop zvijezdi osamdesetih Cyndi Lauper. Quincy se prisjetio snimanje slavnog humanitarnog singla 'We Are the World'.

- Uništila je tko zna koliko snimki sa svojim iritantnim nakitom koji je stalno zveckao. Također, stalno je nešto zanovijetala i izvoljevala - prisjeća se Jones.

Čovjek kojeg i danas drže jednim od najvećih producenata u povijesti pop glazbe nema nimalo dobro mišljenje niti o današnjoj glazbenoj sceni.

-Jednostavno, današnji glazbenici nemaju dovoljno znanja kako bi napravili pristojnu stvar - zaključuje Quincy Jones.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:59