SVAKA MEDALJA IMA DVIJE STRANE

LIJEPA EMILY OTVORILA DUŠU 'Imidž sam izgradila na seksepilu i koristim ga kako bih opstala, ali on ne predstavlja mene kao osobu'

 
Emily Ratajkowski
 BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Lipanjski broj popularnog časopisa GQ pozabavio se odrazom kulture 21. stoljeća prije, za vrijeme i nakon pandemije koronavirusa - za ovo specijalno izdanje snimljeno je pet zasebnih naslovnica, a jednu od njih krasi 28-godišnja Emily Ratajkowski.

Zanosnu brinetu snimio je njezin suprug, glumac i producent Sebastian Bear-McClard, a manekenka se u intervjuu, između ostaloga, osvrnula i na pogrešnu sliku koju je javnost stvorila o njoj.

- Imidž koji sam izgradila na seksepilu u velikoj mjeri koristim kako bih opstala, on ne predstavlja sve ono što ja zapravo jesam kao osoba...

Zahvaljujući svijetu modelinga zaradila sam novac i stekla stabilnost, s time je došla i slava, a ona je prilično bizarna stvar... Nju nisam niti očekivala niti željela, iako negdje duboko u sebi vjerojatno svaka 20-godišnjakinja u jednom trenutku mašta o tome da bude barem malo poznata - iskreno govori Ratajkowski pa dodaje kako je i ona sama svojedobno donosila neutemeljene zaključke o slavnim osobama.

- Demi Moore - nju sam, primjerice, samo zato jer je nevjerojatno seksi i ima odlično tijelo, definitivno bila 'otpisala' kao glumicu. Ja, Em Rata, shvaćate li koliko je to ozbiljno ironično! To samo pokazuje koliko je u današnjem svijetu mizoginija duboko internalizirana - objašnjava manekenka, a prenosi Daily Mail.

Najavila je i kako uskoro planira objaviti knjigu, svojevrsne memoare u koje će unijeti i dozu političkog razmišljanja: "Pokušavam iskoristiti vlastito iskustvo modela i govoriti/pisati kao osoba koja je kapitalizirala svoj imidž, a istodobno je možda postala i njegova žrtva".

Za kraj, Emily je čitateljima dala i svoju definiciju heroja.

- Heroj je netko tko se suprotstavlja sustavima moći i bori protiv statusa quo, koliko god teško ili nezgodno to bilo - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:19