OBMANULA JAVNOST?

LIJEPA RUSKA TENISAČICA UMIJEŠANA U NOVI SKANDAL Grandiozni projekt koji je podržala neslavno propao: Investitori pobjegli, kupci traže svoj novac!

Maria Šarapova
 REUTERS

Jednu od najvećih teniskih zvijezda Mariju Šarapovu, čija je karijera bila ozbiljno uzdrmana skandalom zbog dopingiranja, ponovno istražuje policija, prenose britanski mediji.

Naime, atraktivna sportašica u središtu je skandala policijske istrage u Indiji zbog sumnje da je umiješana u obmanjivanje i 'zločinačku zavjeru' vezanu za luksuzni stambeni projekt, u koji su mnogi uložili hrpu novaca prije četiri godine, a nikada nije ugledao svjelost dana.

Tvrtka za nekretnine Homestead Infrastructure optužena je da je uzela desetke milijuna rupija, odnosno milijune dolara, od zainteresiranih kupaca za projekt. Riječ je o luksuznom stambenom kompleksu koji je trebao sadržavati i privatni helidrom, tenisku akademiju i druge privilegije.

Osvajačica pet Grand Slam titula, koja se nakon 15-mjesečnog izbivanja s teniskih terena zbog dopingiranja u travnju vratila tenisu, bila je u Indiji 2013. godine kako bi nazočila svečanosti predstavljanja grandioznog projekta na blistavoj svečanosti. Policija je istragu pokrenula 16. studenoga.

Odvjetnik jednoga od oštećenih kupaca Piyush Singh izjavio je u srijedu kako je popularnost Šarapove bila razlog mnogima da ulože novac u taj projekt.

Singh tvrdi da je njegova klijentica Bhawana Agarwal platila tvrtki Homestead Infrastructure 81.678 dolara 2013. godine jer je bila impresionirana sudjelovanjem teniske zvijezde u projektu smještenom u Gurgaonu, u predgrađu indijske prijestolnice New Delhija.

Cijena koju su morali izdvojiti za otmjeni stan bila je 308.000 dolara.

- Moj cilj je stvoriti osjećaj kupcima stanova da posjeduju nešto posebno i drugačije od svega drugog što im je dostupno. Isti osjećaj željela bih i ja imati da kupujem dom za sebe, izjava je Marije Šarapove, koja krasi internetske stranice projekta.

Agarwal je sljedeće tri godine ganjala projektante tražeći informacije o zemljištu i tijeku realizacije projekta. Početak izgradnje prebačen je na 2016. godinu, ali su u jednom trenutku predstavnici tvrtke prestali odgovarati na njezine pozive. Na brojeve telefona objavljene na internetskoj stranici tvrtke nitko se danas nije javljao, pišu britanski mediji.

- Projekt nikada nije realiziran, rekao je odvjetnik Singh.

Singh tvrdi kako se policijska istraga sada nalazi na neistraženom pravnom području. Naime, smatra se da slavne osobe, a Maria Šarapova pritom nije jedina, snose odgovornost pristupajući takvim projektima. Njihova bi zadaća trebala biti izraditi dubinsku analizu projekta prije nego što ga podrže i svojim imenom daju kredibilitet financijski iznimno unosnim poslovima.

Osim Šarapove, na internetskoj stranici iste tvrtke oglašava se projekt koji nosi ime velikana Formule 1 Michaela Schumachera. Dostupne su i fotografije s tog gradilišta, no informacijama o projektu što ga je podržala Šarapova ni traga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:22