STRASTVENA NOĆ

LIJEPA TALIJANSKA GLUMICA SEKSUALNO NAPASTOVALA 17-GODIŠNJEG TINEJDŽERA 'Ostale su mu teške traume, njegovo mentalno zdravlje sada je upitno...'

 
Asia Argento
 Profimedia, TEMP Sipa Press

Talijanska glumica Asia Argento, koja je među prvima javno objavila da ju je silovao holivudski seksualni predator Harvey Weinstein i tako postala predvodnica pokreta njegovih žrtava #MeToo, i sama je seksualna nasilnica, objavio je u nedjelju New York Times.

Po pisanju uglednog lista, Argento, bivša djevojka Anthonyja Bourdaina, u kalifornijskom hotelu seksualno napastovala 17-godišnjeg tinejdžera Jimmyja Bennetta, glazbenika i glumca u usponu. Bennet ju je kanio tužiti za 3,5 milijuna dolara, ali je za šutnju pristao na 380.000 dolara, piše NYT, pozivajući se na dokumente koje je dobio od neimenovanog izvora.

Dogovor o tome između odvjetnika dviju strana postignut je u travnju ove godine. Bennettovi odvjetnici događaj u hotelu opisali su kao "seksualni napad" koji je mladom glumcu ostavio traume i doveo u opasnost njegovo mentalno zdravlje.

U to doba njemu je bilo 17, a njoj 37 godina. Po kalifornijskom zakonu, legalna dob za pristanak na seks iznosi 18 godina.

Asia Argento attends the 'Zulu' Premiere and Closing Ceremony during the 66th Annual Cannes Film Festival at the Palais des Festival. Cannes, France - 26/05/2013/DUPUY_FD26052013031/Credit:FLORENT DUPUY/SIPA/1305270304, Image: 235762166, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press
Asia Argento

NYT u članku naglašava da je nekoliko puta pokušao doći do komentara poznate glumice ili njezinih predstavnika, ali nije u tome uspio.

Argento je bila jedna od prvih koja je javno optužila utjecajnog producenta Harvey Weinsteina za seksualno predatorstvo, objavivši da ju je silovao tijekom festivala u Cannesu 1997. Ona je tada imala 21 godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:02