REGIONALNA ZVIJEZDA

LJETO ZDRAVKA ČOLIĆA 'Odmarao sam se u Istri, s obitelji malo bio u Grčkoj i priredio slavlje mlađoj kćeri'

 

Jedan od najpopularnijih pjevača regije, Zdravko Čolić, u pulskoj Areni preksinoć je dokazao kako njegova zvijezda ni nakon desetljeća na sceni nimalo ne blijedi, a publiku je doslovce dignuo na noge već prvim taktovima.

Baš kao i prije šest godina na istome mjestu, Čolić je s publikom bio jedno, a da su ga se obožavatelji itekako zaželjeli, bilo je jasno već pri jednom pogledu na prepunu Arenu. Naravno, Zdravko Čolić je dočekan, ali i ispraćen ovacijama, a pjevač je doslovce s publikom podijelio magiju. I inače, svi Čolićevi koncerti, osim po njegovu iznimnom vokalu, poznati su i po neiscrpnoj energiji i bujici emocija koju Čola izmjenjuje sa svojom publikom. Stoga i ne čudi što je u pulskom amfiteatru pjevao više od tri sata, a obožavateljima ni to nije bilo dovoljno.

Erupcija oduševljenja

Sama Čolićeva pojava na pozornici izazvala je erupciju oduševljenja.

- Dobra večer, dragi prijatelji, u predivnom i prekrasnom zdanju Pule, dobrodošli svi iz regije! Družit ćemo se večeras, ponovno nakon šest godina! - pozdravio je Čolić prepunu pulsku Arenu gdje se okupila publika iz čitave regije. Od prve pjesme, a Čola je odlučio krenuti s “Produži dalje”, publika je s njim pjevala uglas, a zborno pjevanje nastavilo se i uz bezvremene hitove poput “Mjerkam te, mjerkam”, “Kad pogledaš me preko ramena”, “Čija je ono zvijezda”, “Mala”, “Jedna zima sa Kristinom”, “Tebe čuvam za kraj” ili pak “Ti si mi u krvi”. Redali su se i bisevi, a čitav je troipolsatni koncert bio zajedničko putovanje kroz vrijeme Čolića i publike s njegovim prepoznatljivim baladama, starim, ali i novim pjesmama. U jednom se trenu na pozornici Zdravku Čoliću u pjesmi “Loše vino” pridružio i dugogodišnji prijatelj i suradnik Nikša Bratoš, a baletna grupa Milana Gromilića svojim je koreografijama čitavo vrijeme publiku poticala na ples.

Velika čast

Premda iscrpljen od nastupa, nakon koncerta Čolić je za Jutarnji dao intervju u kojem je naglasio kako mu je posebna čast nastupati u pulskoj Areni, ali i najavio svoj veliki zagrebački koncert potkraj listopada.

- Predivna je bila publika, imali smo veću posjećenost nego na tri prethodna koncerta. Super je prošlo, zaista sam zadovoljan. Neka nas vole ljudi. Pulska Arena je predivno zdanje i atmosfera koncerta je specifična. Ovdje i ne može svirati svatko. Arena je s te strane jedna velika, kultna priča. Bilo je malo vruće, a još moram biti u sakou, kao umjetnik, ne mogu samo u majici - smije se Čolić.

Pula, 180818.
U dupko punom pulskom amfiteatru Zdravko Colic je sa svojim bendom odrzao koncert. Koncert je trajao preko tri sata.
Foto: Goran Sebelic / CROPIX
Goran Šebelić / CROPIX

Pjevač je neupitno jedna od najvećih regionalnih zvijezda, a najvećim uspjehom svoje itekako bogate karijere smatra to što i dalje traje i pjeva svim generacijama.

- Najveći uspjeh je činjenica da uspiješ trajati među ljudima i ostati među generacijama. Mislim da je to ta uopćena priča koja ima smisla kad kažemo da je vrijedilo ovo raditi, bilo čime da se čovjek bavi - smatra Čolić.

Unatoč brojnim nastupima u sklopu turneje “Ono malo sreće”, pjevač je uspio izdvojiti i vrijeme za ljetni odmor.

- Uspio sam se i odmoriti. U nekoliko navrata bio sam nakratko na planini. Nešto malo bio sam i s obitelji u Grčkoj i sad malo u Istri. Neko vrijeme proveo sam odmarajući se s obitelji, nešto sam, a proslavili smo nedavno i rođendan moje najmlađe kćeri. Imao sam i nekoliko zapaženih koncerata na otvorenom. Negdje i gdje nisam bio, poput sandžačke regije, Novi Pazar, Zvornik, što zahvaća jedan dio Srbije. Imali smo i u Kruševcu jedan veliki koncert, pa u Sanskom Mostu, a kruna svega je pulska Arena - siguran je Čolić.

Zagrebačka priča

No, u Puli Čolić nije završio svoju priču u Hrvatskoj jer će domaća publika 20. listopada dobiti priliku ponovno uživati u njegovim hitovima na velikom koncertu u zagrebačkoj Areni.

- Najavio bih već sada veliki zagrebački koncert koji će biti 20. listopada. To je više jedna jesenska varijanta. Koncert u Puli gledao bih kao jednu cjelovitu varijatnu, jer tu dođu ljudi iz cijele regije, uz Puljane i Istrijane. Zagrebački koncert je na neki način vrlo specifičan i vezan je za Zagrepčane i okolicu i to je jednostavno zagrebačka priča. A sredinom listopada bit će još lijepo vrijeme i na kontinentu, barem tako najavljuju - zaključio je Čolić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:46