NA INSTAGRAMU

LJUTITA LANA OPLELA PO SLAVNIM KOLEGICAMA 'Pjevaju o jeb**u i varanju, a ja sam histerična kad kroz glazbu progovaram o tuzi i nesavršenim vezama?'

 
Lana del Rey
 Getty Images

Lana Del Rey (34) izazvala je pravi mali rat na društvenim mrežama nakon što je, očito braneći vlastitu glazbu, oštro napala slavne kolegice kao što su Beyoncé, Ariana Grande, Cardi B, Nicki Minaj i Camila Cabello.

- Pitanje vezano za kulturu: Nakon što su sve (spomenute pjevačice) imale broj jedan hitove sa singlovima u kojima pjevaju o jeb**u, varanju, o tome koliko su seksi i kako ne nose odjeću, mogu li se, molim vas, vratiti pjevanju o utjelovljenju, o tome koliko je lijepo biti zaljubljen čak i ako veza nije savršena, bez da me se javno razapinje i optužuje da glamuriziram zlostavljanje - zapitala se Lana na Instagramu.

Obožavatelji su joj vrlo brzo odgovorili kako nije lijepo ni fer od nje što pokušava opravdati vlastitu vrijednost omalovažavajući druge. Čak su je zamolili da izbriše spornu objavu, ali to je samo još više naljutilo ionako već dovoljno bijesnu američku pjevačicu.

- Ja zapravo pjevam o stvarnosti, a dio te stvarnosti su i emocionalno nasilne veze... A sve ove komentare dežurnih intertetskih trolova koji kritiziraju moju ponekad pokornu ili pasivnu ulogu u ljubavnim vezama smatram patetičnima...

Dovraga, žene bi trebale smjeti reći sve što žele kroz svoju glazbu, ne moraju uvijek na silu glumiti sreću! Na svoja prva dva albuma pjevala sam o tuzi i zbog toga su me doslovce prozvali histeričnom, kao da i dalje živimo u 1920-ima!

U feminizmu mora postojati mjesto i za žene koje izgledaju i ponašaju se poput mene - one žene koje kažu 'ne', ali muškarci čuju 'da' - one žene koje se nemilosrdno gaze jer su autentične i osjetljive - one žene kojima njihove vlastite glasove i priče oduzimaju jake žene ili muškarci koji mrze žene - napisala je Del Rey na društvenoj mreži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:57