OSRAMOTILA SE

MADONNA BRANI SVOJ BIZARNI GOVOR O ARETHI U KOJEM JE ZAPRAVO PRIČALA SAMO O SEBI 'Nisam ni planirala držati govor u njezinu čast!'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 22.08.2018. u 00:00

2018 MTV Video Music Awards - Photo Room - Radio City Music Hall, New York, U.S., August 20, 2018. - Madonna poses backstage. REUTERS/Carlo Allegri
Carlo Allegri / REUTERS

Madonna

 

Madonna je u utorak odgovorila kritičarima njezinog govora o nedavno preminuloj Arethi Franklin na dodjeli nagrada MTV Video Music Awards (VMA) za koji neki smatraju da se previše bavio njom, a premalo legendarnom 76-godišnjom pjevačicom.

Madonna je pokrenula val kritika svojim desetominutnim govorom u ponedjeljak koji se većinom bavio početkom njezine karijere iako su organizatori najavili da će se njime odati počast Arethi Franklin, četiri dana nakon njezine smrti.

FILE PHOTO - Aretha Franklin, winner of 17 Grammy awards, is interviewed as she arrives to be honored as the 2008 MusiCares Person of the Year at a special dinner and concert in Los Angeles February 8, 2008. REUTERS/Danny Moloshok/File Photo
REUTERS
 

Madonnu se kritiziralo da je previše govorila o sebi kad se prisjetila svojih ranih dana i vremena kad se probijala kao pjevačica i plesačica, što je uključivalo audiciju na kojoj je izvela a capella verziju Arethinog hita "A Natural Woman".

"Traženo je od mene da predstavim MTV-jev spot godine! I pitali su me da podijelim neke anegdote iz svoje karijere koje su povezane s Arethom Franklin!", napisala je Madonna na svom Instagram profilu u utorak.

"Nisam planirala držati govor u njezinu čast! To bi bilo nemoguće u dvije minute, sa svom bukom i šljokicama koje dolaze uz dodjelu nagrada. To ne bi bilo pravedno prema njoj u tom kontekstu i okruženju".

Jedini drugi spomen Franklin tijekom gotovo trosatne ceremonije u New Yorku bila je kratka videosnimka njezinog ranog nastupa i puštanje pjesme "R.E.S.P.E.C.T." u odjavi emisije.

"Tko god iz #VMA je pustio Madonnu da dođe na pozornicu i oda počast Arethi Franklin, ili što je već to trebalo biti, treba ostati bez posla... sada", napisala je na Twitteru Alicia Garza, suosnivačica pokreta Black Lives Matter.

Izdvajamo